background img
banner
banner

Ο κύβος ερρίφθη

Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Μετά από απουσία χρόνων από τα δημοτικά, ο νευρολόγος ιατρός Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος επανέρχεται στο προσκήνιο, ενόψει των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2019.
Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το “protionline.gr”, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας, είπε το βράδυ της Κυριακής το μεγάλο ναι, σε λαϊκή συνέλευση πολιτών που τον πρότειναν ως επικεφαλής σε ανεξάρτητο δημοτικό ψηφοδέλτιο, που για την ώρα το στηρίζουν Αριστερές δυνάμεις.

Ο γιατρός είχε τις αντιρρήσεις του να ηγηθεί πάλι δημοτικής παράταξης, αλλά δεν μπόρεσε να αρνηθεί την τιμητική πρόταση που του είχε γίνει από στελέχη της Αριστεράς στην Αιγιάλεια, που βλέπουν ότι ο Παπακωνσταντινόπουλος μπορεί να συσπειρώσει κόσμο, από το ΚΚΕ μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια που και ο απλός κόσμος παρακινούσε τον Παπακωνσταντινόπουλο να επιστρέψει στη δημοτικά, κάτι που σφράγισε χθες το πρωί η λαϊκή συνέλευση πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο π. δήμαρχος Αιγίου Γιώργος Περπής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κοίλιας, ο πολιτικός μηχανικός Αποστόλης Ανδρουτσόπουλος, η ιατρός Μαρία Παπαμιχαλοπούλου, ο αγροτικοσυνδικαλιστής Θανάσης Λαπαναΐτης, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου από την Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας, συνδικαλιστές κ.α.

Η πρώτη στην κούρσα των εκλογών

Ο Παπακωνσταντινόπουλος στη χθεσινή του ομιλία, παρουσία 50 στελεχών από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση, έδωσε το στίγμα της νέας παράταξης, που όπως είπε “κινδυνεύει να κερδίσει τις εκλογές” αφού οι πολίτες της Αιγιάλειας έχουν αγανακτήσει από όσα οι δημοτικοί άρχοντες είπαν και δεν έκαναν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η υποψηφιότητα Παπακωνσταντινόπουλου είναι η πρώτη στην κούρσα των εκλογών και ανακοινώθηκε επίσημα χθες με σχετική ανακοίνωση που εξηγεί, τους λόγους αυτής της επιλογής.

Θυμίζουμε ότι ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, είχε πολιτευτεί στα δημοτικά τελευταία φορά στις δημοτικές εκλογές το Νοέμβριο του 2010 ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας” και στηριζόταν από το ΚΚΕ, αυξάνοντας όμως σημαντικά τις δυνάμεις του κόμματος στην περιοχή, παίρνοντας ποσοστό 8,6%.

Στο δρόμο για τις εκλογές τον Μάιο του 2014, διαφώνησε με την τακτική του κόμματος που απέκλειε ευρύτερες συνεργασίες και αποχώρησε. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” άλλαξε επικεφαλής, αλλά έχασε 5 μονάδες από τα ποσοστά της το 2010 και μπήκε οριακά στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή κλειστή σύσκεψη στο ΕΚΑ, ο συντονιστής της εκδήλωσης, Σωτήρης Κοιλιάς, μετά από παρότρυνση του Παπακωνσταντινόπουλου, ρώτησε τον κόσμο αν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος, αλλά η πρόταση στο πρόσωπο του γιατρού ήταν αδιαμφισβήτητη. Το απόγευμα της ίδια μέρας, εξεδόθη η παρακάτω επίσημη ανακοίνωση.

Παπακωνσταντινόπουλος: “Αναγκαία η δημιουργία δημοτικής κίνησης με φιλο-λαϊκά χαρακτηριστικά”

Η σχετική ανακοίνωση, που δίνει το στίγμα της νέας κίνησης και εξέδωσε ο ίδιος, για λογαριασμό της συνέλευσης αναφέρει τα εξής:

“Την παράταξη στηρίζουν ενεργοί πολίτες γνωστοί για την δράση τους στα επι μέρους κινήματα, που έχουν κοινή αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημιουργία κινήματος που θα αλλάξει την κατάσταση και θα βαδίσει με γνώμονα τα συμφέροντα του απλού και οικονομικά αδύναμου δημότη και θα αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από τις κατευθύνσεις -εντολές των ξένων επιτρόπων.

Η παράταξη δεν προέκυψε απο συνεργασία πολιτικών κομμάτων, όμως δεν είναι εμπόδιο η διατήρηση του καθένα των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Η ίδρυση δημοτικής κίνησης με τα γενικά αυτά χαρακτηριστικά είναι σε αντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα για αλλαγή της κατάστασης που έχει προκαλέσει συσσωρευμένη αγανάκτηση.
Στην σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο με την ονομασία “Κλεισθένης¨ διατηρεί το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο “Καλλικράτης” και μάλιστα το επεκτείνει και το συστηματοποιεί.

Η παρουσία του ιδιωτικού τομέα με ότι σημαίνει αυτό για την αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης του δημότη, γίνεται πιο εμφανής με την δυνατότητα των δήμων να συμμετέχουν με κεφάλαιο στις ανώνυμες εταιρίες που την πλειοψηφία των μετοχών μπορεί να κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

Νέα χαράτσια και αύξηση των δημοτικών τελών περιμένουν τους δημότες.

Ο έλεγχος του κράτους στους ΟΤΑ θα είναι ασφυκτικός με την επιτήρηση των προϋπολογισμών από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που θα κόβει τις επιχορηγήσεις αν δεν υπάρχει συμμόρφωση. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μέτρο με το οποίο συμφωνούμε, αποτελεί επικοινωνιακό ελιγμό προκειμένου να θολώσει τα νερά για την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τονίστηκε στην σύσκεψη η ανάγκη δημιουργίας κίνησης με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά που υποστηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει να λειτουργεί με κρατική χρηματοδότηση.

Θα έχει σαν βασικές αρχές την στήριξη των οικονομικά αδυνάτων και θα είναι κοντά τους όταν θα απειλείται το σπίτι τους, θα τους κόβεται το νερό ή το ρεύμα. Θα έχει σαν απαράβατες αρχές την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κατάργηση των πελατειακών σχέσεων. Θα εκτελεί έργα με την αξιοποίηση του δυναμικού του δήμου για να μην επιβαρύνεται επί πλέον ο δημότης.
Η λαϊκή συμμετοχή στον προγραμματισμό και την λήψη των αποφάσεων θα γίνει πράξη γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Θα υπάρχει συνεργασία με τα κινήματα της οικολογίας και των αγωνιζόμενων πολιτών για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που γίνεται με τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Ανατολικής Αιγιάλειας και την απόπειρα δημιουργίας και στη Δυτική σε εντελώς ακατάλληλο μέρος για το περιβάλλον.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την πρόνοια, την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και την βελτίωση της αισθητικής των πρώην δήμων και των κοινοτήτων.
Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ανοιχτού καλέσματος στο λαό της Αιγιάλειας για μια ευρύτατη σύσκεψη που θα μετεξελιχθεί σε ιδρυτική διάσκεψη της κίνησης.

Για την συνέλευση Τάκης Παπακωνσταντιννόπουλος”


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr