background img
banner
banner

Προκηρύχθηκε το έργο 800.000 ευρώ για ποτάμια της Αιγιάλειας

ΘΑ ΑΠΟΣΟΒΗΘΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ

Προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το πολύ σημαντικό έργο της συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών εργασιών, ποταμών Μεγανίτη, Φοίνικα και Σελινούντα και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στις 800.000 ευρώ και μετά από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, οι ποταμοί θα «οχυρωθούν» και θα απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων που συχνά πυκνά απειλούν όμορες ιδιοκτησίες.ΠΟ

Η διαδικασία της ανάθεσης αναμένεται να προχωρήσει μέχρι τέλος του έτους ώστε στις αρχές του νέου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου. Μάλιστα, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών εργολάβων για την ανάληψή του, έχει οριστεί η 22α Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί αυτοψία των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αιγιαλείας, Βάσω Ψυχράμη, η οποία είχε επισημάνει εγκαίρως τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα ποτάμια.
Ειδικότερα, τα προτεινόμενα τεχνικά έργα αφορούν στις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφισταμένων τεχνικών έργων – αναχωμάτων και την απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης και αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ κατά μήκος των ποταμών Μεγανίτη, Φοίνικα, Σελινούντα και κλάδων ή όμορων χειμάρρων αυτών, με σκοπό την προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών, οδών , προσβάσεων, του ζωικού κεφαλαίου της αγροτικής παραγωγής. Για τη συντήρηση – αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: Άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά, εκσκαφή υφιστάμενων θεμελίων τεχνικών έργων σε έδαφος γαιώδες ημιβραχώδες, καθαιρέσεις μεμονωμένων στοιχείων ή τμημάτων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθαρισμοί κοιτών, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και αυτοφυούς βλάστησης και κατασκευές κατεστραμμένων υφιστάμενων τεχνικών από σκυρόδεμα. Πλέον αυτών, σε διάφορα σημεία του ποταμού και όπου απαιτηθεί κατά το χρόνο εκτέλεσης του έργου θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και απομάκρυνσης μπαζών και βλάστησης.

Οι παρεμβάσεις στον Μεγανίτη

Ακόμη, αποκατάσταση υφιστάμενων σαρζανέτ και αναχωμάτων στον ποταμό Μεγανίτη ως εξής: 1. Θέση Βράχος Γαρδενιώτη στου Χατζή: αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ μήκους 40μ. 2. Θέση Γεώτρηση Δημητρόπουλου (επί του ποταμού): αποκατάσταση υφισταμένου σαραζανέτ μήκους 50μ. για την προστασία της γεώτρησης. 3. Θέση Παλαιά Γέφυρα Δάφνες: αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ μήκους 40μ., αποκατάσταση των κατεστραμμένων πτερυγοτοίχων. 4. Θέση Δάφνες: αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ μήκους 40 μ. για την προστασία της γεώτρησης και την προστασία του παρόχθιου δρόμου, απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης. 5.Θέση Ρομά μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Δημητρόπουλου: απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης, αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ σε μήκος 60μ. 6. Θέση Γρηγόρι: αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ για την προστασία της γεώτρησης και του παρόχθιου δρόμου. Επίσης θα γίνει απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης και αποκατάσταση αναχωμάτων. 7.Θέση Κρήνη: απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης, αποκατάσταση υφισταμένου τεχνικού και σαρζανέτ σε μήκος 50μ. 8. Θέση Γκραίκα: αποκατάσταση υφισταμένων σαραζανέτ μήκους 50μ. για την προστασία της γεώτρησης και του παρόχθιου δρόμου. Επίσης θα γίνει απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση υφισταμένου τεχνικού.

Αποκαταστάσεις στον Φοίνικα

Για τον ποταμό Φοίνικα, προβλέπονται τα εξής: 1.Στον παραπόταμο Αμφιτρίτη Ροδοδάφνης: αποκατάσταση υφισταμένου τεχνικού μήκους 50μ. απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης. 2. Θέση Καμάρες: αποκατάσταση της κατεστραμμένης κοιτόστρωσης της λεκάνης ηρεμίας με οπλισμένο σκυρόδεμα αφού προηγηθεί η καθαίρεση των τμημάτων από οπλισμένο κατεστραμμένο σκυρόδεμα. 3. Στις θέσεις Άνω Σαλμενίκο , Κλουμενίτη και Στάχταινα: αποκατάσταση υφιστάμενων σαρζανέτ, τοιχίου και λεκάνης ηρεμίας. απομάκρυνση μπαζών, αυτοφυούς βλάστησης και αποκατάσταση αναχωμάτων.

Εργασίες στον Σελινούντα

Στον ποταμό Σελινούντα θα εκτελεστούν τα εξής έργα: 1. Θέση Μύλους Αγγελόπουλου: αποκατάσταση υφιστάμενων τοίχων και λεκάνης ηρεμίας σε μήκος 50μ. 2. Θέση Πλατανίστρα: αποκατάσταση υφιστάμενου τοιχίου σε μήκος 50μ. 3. Θέση Τεκές: αποκατάσταση υφιστάμενου τοιχίου σε μήκος 40μ. 4. Θέση κατάντη σιδηροδρομικής γραμμής προς Τέμενη: αποκατάσταση υφιστάμενου σαρζανέτ και λεκάνης ηρεμίας σε μήκος 50μ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr