background img
banner
banner

Ψάχνουν κτίριο για μεταστέγαση του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού

ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε αναζήτηση κτιρίου για την μεταστέγαση του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αιγίου, βρίσκεται το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», αφενός διότι η μίσθωση του υπάρχοντος κτιρίου είχε γίνει με την προηγούμενη νομοθεσία και αφετέρου γιατί βάσει των αναγκών που έχουν καταγραφεί, χρειάζεται μεγαλύτερος χώρος ώστε ο σταθμός να λειτουργήσει με τα διπλάσια και πλέον παιδιά!

Σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου στην τελευταία συνεδρίασή του, αποδεχόμενο ομόφωνα εισήγηση του προέδρου του, Στράτου Βαρδάκη.

Όπως είναι γνωστό, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αιγιαλείας θα πρέπει να συμμορφωθούν στις διατάξεις της νέας νομοθεσίας. Ο Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου λειτουργεί στην περιοχή της Καλλιθέας (Αισχύλου 5) σε μισθωμένο κτίριο. Όμως, η συγκεκριμένη μίσθωση είχε πραγματοποιηθεί με τις προδιαγραφές που όριζε ο προηγούμενος νόμος για Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης, η εκμίσθωση του ακινήτου που στεγάζεται ο Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός έχει λήξει και βρίσκεται σε σιωπηλή παράταση.

΄΄Κρίνουμε επιβεβλημένη την μεταστέγαση του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, τόσο λόγω της αλλαγής των διατάξεων του νόμου, όσο και γιατί από την δυναμικότητα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των παιδιών, πρέπει να βρούμε κτίριο μεγαλύτερης, σχεδόν της διπλάσιας χωριτικότητας΄΄, επισήμανε στο Protiobline.gr ο κ. Βαρδάκης. Στην περιοχή του Αιγίου υπάρχει τεράστια ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού, γεγονός που αποδεικνύεται ανά τα έτη των βρεφών και νηπίων που μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών.

Ακίνητο τουλάχιστον 250τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Παιδικός Σταθμός έχει δυναμικότητα 40 νηπίων και σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Αιγίου, απαιτείται η δημιουργία ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού δυναμικότητας 60 νηπίων, αριθμός που καταγράφηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 ως αριθμός νηπίων που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν φιλοξενία σε Παιδικό Σταθμό.

Κατόπιν αυτού, το ΝΠΔΔ αναζητά ακίνητο που να έχει δυναμικότητα 100 νηπίων. Η αναζήτηση θα γίνει μέσω δημοπρασίας. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι απαιτούνται για το εσωτερικό Παιδικού Σταθμού δυναμικότητας 100 νηπίων, 2,5 τ.μ. περίπου και 4,5 τ.μ. περίπου για τον υπαίθριο-ημιυπαίθριο χώρο για το κάθε νήπιο, το κτίριο που θα χρειαστεί θα πρέπει να είναι στα 250τ.μ. και άνω, καθώς και με υπαίθριο-ημιυπαίθριο χώρο 450τ.μ. και άνω.

Ερωτηθείς, τέλος, αναφορικά με το εάν θα μεταστεγαστεί ο Σταθμός στη μέση της χρονιάς, ο κ. Βαρδάκης είπε πως ακόμη κι αν βρεθεί το κατάλληλο κτίριο άμεσα, αυτό δεν είναι εφικτό διότι θα χρειαστεί την απαιτούμενη διαμόρφωση, άρα η μεταστέγαση θα γίνει την νέα χρονιά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr