background img
banner
banner

Στα… όπλα για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης της Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α. με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν  σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι, μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αγωνιστικής δράσης ενάντια στις μεθοδεύσεις για περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
΄΄Δυστυχώς, οι προθέσεις της κυβέρνησης δικαιώνουν τις προ καιρού δικές μας εκτιμήσεις, όταν οι εκπρόσωποι του άλλου σωματείου του δήμου το αμφισβητούσαν΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως ΄΄για το επίδομα συγκροτήθηκε επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν μας γνωστοποιείται και δεν γνωρίζουμε ποιοι και εάν θα εξαιρεθούν κάποιοι από την περικοπή του επιδόματος. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα εναρμονιστούμε την Ε.Ε. Βεβαίως στην Ε.Ε. υπάρχουν εργαζόμενοι που λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας΄΄.
Πάντως, στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο αναμένεται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθούν όλες οι προηγούμενες σχετικές διατάξεις του καθεστώτος χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Διεκδικούν ένταξη περισσότερων κατηγοριών στα Β.Α.Ε.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., ΄΄η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων όσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα είδη ατομικής προστασίας, ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr