background img
banner
banner

Στην ολομέλεια των προέδρων όλης της χώρας…

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τις καίριες και ουσιαστικές θέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και των μελών του, μετέφερε στην Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη.

Η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 99 προέδρων από όλη τη χώρα σε κλίμα έντονου προβληματισμού αλλά και αναταραχής, λόγω των διαφορετικών θέσεων των προέδρων που πρόσκεινται σε συγκεκριμένες παρατάξεις.

΄΄Γενική διαπίστωση είναι ότι παρά τις κοινές διεκδικήσεις, τις ίδιες αγωνίες και τους κοινούς στόχους, υπήρξε μεγάλη διένεξη μεταξύ παρατάξεων (ιδιαίτερα αριστερής τοποθέτησης) που οδηγεί σε αδυναμία λήψης σημαντικών αποφάσεων και διαφορετική θέαση της ίδιας πραγματικότητας΄΄, όπως μετέφερε στο Protionline.gr  η κ. Σκανδάμη, τονίζοντας πως ΄΄με αυτό τον τρόπο διαταράσσεται η εικόνα ομόνοιας και συλλογικότητας και οι συνάδελφοι δεν ανταποκρίνονται στα καλέσματα των Συλλόγων΄΄. ΄΄Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας διακρίνεται για την ομοφωνία στις αποφάσεις των μελών του, μέσα από δημιουργικό διάλογο΄΄, πρόσθεσε ακόμη η πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά στην… δύναμη της ομάδας στον αγώνα για διεκδίκηση

Ερωτηθείσα αναφορικά με τα όσα ανέφερε στην εισήγησή της, η κ. Σκανδάμη, σημείωσε: ΄΄Τόνισα την ανάγκη συμμετοχής και συλλογικότητας, την ανάγκη του “να ανήκουμε” στο Σύλλογο, τη δύναμη της ομάδας στον αγώνα για διεκδίκηση. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έδωσα στην υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής σε όλη τη χώρα΄΄. Μεταφέροντας την εικόνα της περιοχής, αναφέρθηκε στα κενά σε ειδικότητες, ζητώντας την άμεση στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης, ζητώντας στήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και επίλυση των κτηριακών προβλημάτων των Νηπιαγωγείων, μείωση του αριθμού μαθητών σε αναλογία 1:20 δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων μαθησιακών δυσκολιών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, επιχορήγηση των νέων θεσμών όπως οι «Σχολικές Βιβλιοθήκες» άμεσα και συστηματικά, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους, κατάργηση της απόφασης για απαγόρευση τρίτης θητείας σε θέση Διευθυντή στην ίδια σχολική μονάδα, υποχρεωτική η τοποθέτηση εκπαιδευτικού Π.Ε. 70 στην ώρα προετοιμασίας στο Ολοήμερο και στελέχωση των σχολικών μονάδων με Ψυχολόγους για την αντιμετώπιση προβλημάτων και συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη μαζικών διορισμών όλων των αναπληρωτών με κυρίαρχο κριτήρια την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο, κατάργηση της απόφασης απαγόρευσης τρίτης θητείας σε θέση Διευθυντή και Υποδιευθυντή στην ίδια σχολική μονάδα, ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου ,άρνηση στη λειτουργία των σχολείων 9 με 3 ,γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κλείσιμο Ολοήμερων Τμημάτων και αδιοριστία ενώ σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, τροποποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων για όσους το 2010, συμπλήρωναν 25 έτη και δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στους εκπαιδευτικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπως συμβαίνει σε όλο το δημόσιο κι όχι μέχρι το τέλος Απριλίου όπως συμβαίνει έως σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr