background img
banner
banner

Το Αίγιο στα χρόνια της Κατοχής

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Αφιερωμένη στη Γερμανική Κατοχή μέσα από τις μνήμες και τις αφηγήσεις ηλικιωμένων Αιγωτών οι οποίοι έζησαν αυτή τη συγκλονιστική περίοδο, είναι η επόμενη δημόσια εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Αιγίου που θα παρουσιαστεί στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της εθνικής επετείου.

Η μαθητική ομάδα “Πράσινοι Φίλοι” μέσα από μια πολύμηνη έρευνα, συνάντησε δώδεκα ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που έζησαν σε μικρή ηλικία τη δραματική τετραετία 1940-1944.  Μέσα από τις συνεντεύξεις τους αποκαλύπτεται η σκληρή εκείνη εποχή σε όλες της τις διαστάσεις. Η κήρυξη του πολέμου και η επιστράτευση, οι σχέσεις με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, τα ολοκαυτώματα, οι αντιστασιακές πράξεις και η απελευθέρωση.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι “Μνήμες Κατοχής από το Αίγιο ως τα Καλάβρυτα”. Οι αυθεντικές μαρτυρίες των ανθρώπων μαζί με τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η χορωδία και ο ορχήστρα του σχολείου, θα παρουσιαστούν στον “Απόλλωνα” στις 8 το βράδυ. Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική εκδήλωση για την πόλη και την ιστορία της  και για έναν επιπλέον λόγο. Όσοι φιλοξενούνται είναι μερικοί από τους τελευταίους ανθρώπους που έζησαν εκείνα τα χρόνια και έχουν ζωντανές μνήμες.

 

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr