background img
banner
banner

Το Αίγιο τιμά την 28η Οκτωβρίου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Με την επισημότητα και την λαμπρότητα που αρμόζει στην περίσταση, το Αίγιο θα τιμήσει και φέτος την ιστορική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940». Στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, προσκύνημα από τους μαθητές την προπαραμονή της μεγάλης εορτής στο Μνημείο Ηρώων, ενώ ανήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την μαθητική παρέλαση!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, εκτός από γενικός σημαιοστολισμός, προβλέπεται προσκύνημα μαθητών και προσκόπων (αντιπροσωπείες μίας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλά Αλώνια, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της δημοτικής αρχής. Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Παπαγεωργίου, καθηγήτριας Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες ορίστηκαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Νικόλαος Τσιοφύλας και του 1ου Γυμνασίου Αιγίου Παναγιώτα Παπαναστασίου.

Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 8.00π.μ. θα γίνει έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), στις 10.10 πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Φανερωμένη” και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. Στις 10.20π.μ. πέρας προσέλευσης επισήμων προσκεκλημένων, στις 10.30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, θα γίνει μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψάλλει επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αθανάσιο Σταθακόπουλο, εκπαιδευτικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού, ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον I. Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων, ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

Στις 11.30 θα ξεκινήσει η παρέλαση. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

Εκδήλωση από το 1ο Γυμνάσιο

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», η μαθητική ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» του 1ου Γυμνασίου Αιγίου θα παρουσιάσουν εκδήλωση αφιερωμένη στην γερμανική κατοχή με θέμα: «Μνήμες Κατοχής από το Αίγιο και τα Καλάβρυτα».

Από τον δήμο καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Τελετάρχες έχουν οριστεί: Η Κωνσταντίνα Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι δημοτικοί υπάλληλοι Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος και Αγλαΐα Σαλαμούρα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr