background img
banner
banner

Το μυστήριο πίσω από τα … κρεμασμένα παπούτσια

Το μυστήριο με όχι ένα αλλά δύο ζευγάρια παπούτσια, κρεμασμένα σε μεγάλο ύψος από μια κολόνα της ΔΕΗ προσπάθησαν να λύσουν όσοι είδαν χθες την εικόνα, κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αίγιου κάτω από την  αερογέφυρα.
Μάλιστα απορημένοι περαστικοί είχαν σταθεί και συζητούσαν για τον τρόπο με τον οποίο τα παπούτσια κατέληξαν περασμένα στα καλώδια.

Όπως ακούσαμε και εμείς εκεί, ένας αστικός μύθος ή ένα έθιμο, επιτάσσει τους φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και φεύγουν από την πόλη που τους φιλοξένησε, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων, να κρεμάνε κατά αυτό τον τρόπο τα παπούτσια τους.

Η συγκεκριμένη περίεργη πρακτική καταγράφηκε και στο αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς «Μεγάλες Προσδοκίες». Εκεί, το πέταγμα των παπουτσιών στις τηλεφωνικές γραμμές συμβολίζει κάποιον που φεύγει από τα στενά όρια μίας γειτονιάς για να ξεκινήσει κάτι μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο. Αυτή είναι και η πρώτη επίσημη καταγραφή του φαινομένου σε λογοτεχνικό έργο.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο, των κρεμασμένων παπουτσιών υπάρχει η ιστοσελίδα shoefiti.com από τον δημιουργό του όρου Ed Kohler. Εκεί, καταγράφονται οι εκατοντάδες τοποθεσίες που έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο και οι δεκάδες διαφορετικές εξηγήσεις που έχουν δοθεί. Καιρός να προστεθεί και το Αίγιο στον παγκόσμιο χάρτη του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr