background img
banner
banner

Τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για το «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.»

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Σε τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου, για την υλοποίηση του έργου κατασκευής και Λειτουργίας Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, πρέπει να προχωρήσει τώρα ο δήμος Αιγιαλείας, αλλάζοντας τα οικονομικά στοιχεία, με βάση την δυνατότητα χρηματοδότησης που υπάρχει. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ο δήμος καλείται να υποβάλει την πρόταση με σκοπό την χρηματοδότηση του έργου.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει συγκληθεί για αύριο Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στις 2.00 το μεσημέρι, έκτακτη- κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, καθώς η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Κοινωνικές υποδομές για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη-εκσυγχρονισμός-συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης» του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι η 16η Νοεμβρίου. Την υποβολή της πρότασης-αίτησης χρηματοδότησης καλείται να προωθήσει ο δήμος Αιγιαλείας ως φορέας πρότασης-υλοποίησης του έργου.

Το Σώμα καλείται να πάρει απόφαση έγκρισης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή και Λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες», όπως επίσης και να αποφασίσει Τροποποίηση-Προσαρμογή της από 06.03.2018 Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφηκε με το «Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α.» Αιγίου, για την υλοποίηση του έργου/πράξης.

Οικονομικοί οι λόγοι

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης, γιατί κρίθηκε επιβεβλημένη η τροποποίηση της σύμβασης, έκανε γνωστό πως το ύψος της πρότασης για χρηματοδότηση, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα χρήματα που μπορούν να αντληθούν. Κι επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3,5 εκατ. ευρώ, από πλευράς δήμου Αιγιαλείας και Ε.Κ.Α.ΜΕ. θα πρέπει να γίνει προσαρμογή και να μην συμπεριληφθεί η χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Κέντρου Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες Αιγίου. ΄΄Τόσο η Περιφέρεια από την οποία ζητάμε την έγκριση της χρηματοδότησης, όσο και ο δήμος και βέβαια το Ε.Κ.Α.ΜΕ. θέλουμε ένα λειτουργικό Κέντρο. Δεσμευόμαστε λοιπόν, σαν Ε.Κ.Α.ΜΕ. ότι θα αναλάβουμε εμείς τον εξοπλισμό και από τα είδη που διαθέτουμε και από αυτά που θα προμηθευτούμε μέσω δωρεών΄΄, τόνισε ο κ. Στεφανίδης, επισημαίνοντας πως εφόσον το έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του με βάση την μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Ειδικού Κέντρου, ενώ ήδη έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr