background img
banner
banner

«Χορός»… προστίμων στα περίπτερα

ΝΕΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΤΟ 1,5 ΜΕΤΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εβδομάδα… εκπλήξεων διανύουν οι περιπτερούχοι του Αιγίου που λαμβάνουν νέες γνωστοποιήσεις από την Οικονομική Υπηρεσία Αιγίου σχετικά με πρόστιμα που έχουν υποδειχθεί κατόπιν αυτοψίας από την Τεχνική Υπηρεσία, για αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου. Αυτή τη φορά, τα πρόστιμα αφορούν το 1,5 μέτρο ελεύθερης πρόσβασης που πρέπει να τηρείται και όχι για τον χώρο που καταλαμβάνουν τα κουβούκλια των περιπτέρων.

΄΄Και δεν έρχονται από την Τεχνική Υπηρεσία να μας νομιμοποιήσουν και μας επιβάλουν πρόστιμα΄΄, σχολίαζε προχθές ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Περιπτερούχων και Καταστημάτων Ψιλικών Παντοπωλείων και Συναφών ειδών Γιώργος Τσινάκης, ο οποίος ερχόμενος σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου διαπίστωσε ότι τα πρόστιμα δεν αφορούν τα κουβούκλια αλλά τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι περιπτερούχοι σχολιάζουν ότι προφανώς η μετακίνηση των περιπτέρων στα σημεία που πρέπει, κρίνεται ασύμφορη, από τον δήμο που είναι υποχρεωμένος να την εκτελέσει και γι’ αυτό στρέφονται τώρα στον χώρο ελεύθερης πρόσβασης. Το ύψος των προστίμων κυμαίνεται στα 350 ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο και άδικο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των περιπτερούχων, οι οποίοι καλούνται τώρα να προβούν σε ομαδική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ούτως ώστε μετά να ανακληθούν από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

΄΄Για ακόμη μία φορά περιπλεκόμαστε στα γρανάζια της Δικαιοσύνης, υφιστάμενοι οικονομική επιβάρυνση. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν ανακαλούν τα πρόστιμα οι ίδιοι από τον δήμο και πρέπει να μπούμε σε αυτή την επίπονη διαδικασία΄΄, σχολίασε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης, προσθέτοντας: ΄΄Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι και κάθε… τρεις και λίγο να μας επιβάλλονται πρόστιμα΄΄.

 

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr