background img
banner
banner

Ύβρεις, απειλές και ξύλο!

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΑ

«Αγριεύει» και πάλι η κατάσταση στην Δ.Ε. Συμπολιτείας με άτομα που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, και κατοίκους να εμφανίζονται ανάστατοι, τονίζοντας πως ομάδες ρομά (όχι όλοι) λειτουργούν προκλητικά και έχουν γίνει… φόβος και τρόμος για πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Τελευταίο περιστατικό που θορύβησε την τοπική κοινωνία, ήταν το επεισόδιο με ιδιοκτήτη σπιτιού στην περιοχή της Ροδοδάφνης που δέχθηκε επίθεση από ρομά, όταν τους διαμαρτυρήθηκε γιατί είχαν κάνει… πλιάτσικο στο σπίτι του…

Το περιστατικό συνέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο ύψος της Παλαιάς Εθνικής Οδού λίγα μέτρα απόσταση από το πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας. Ο ιδιοκτήτης υπό κατασκευή σπιτιού που βρίσκεται κοντά στο σημείο, πλησίασε ρομά προκειμένου να παραπονεθεί γιατί κάποιοι εισέβαλαν στο οικόπεδό του, παρότι περιφραγμένο, με σκοπό να του αφαιρέσουν αντικείμενα από την οικοδομή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Ο νεαρός ρομά τότε του επετέθη ενώ πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν κι άλλοι, χτυπώντας τον με μανία. Για το συμβάν δεν κατατέθηκε μήνυση καθώς το θύμα δέχθηκε απειλές για την ζωή και την οικογένειά του, ενημερώθηκε ωστόσο η Παναιγιάλεια Ένωση Πολιτών για την Αντιμετώπιση Εγκλήματος κατά Ζωή και Περιουσία που, μπορεί να είχε αδρανοποιηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω μείωσης των περιστατικών, ωστόσο πρόκειται να επαναδραστηριοποιηθεί, ξεκινώντας και πάλι δυναμικά.

Μάλιστα, μέλη της Ένωσης τόνισαν στο Protionline.gr  ότι δεν είναι αυτό το μόνο περιστατικό, καθώς τελευταία καταγράφονται κι άλλα, με νεαρούς να έχουν γίνει πιο επιθετικοί, βρίζοντας και απειλώντας κατοίκους και δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα.

Επιπτώσεις στην περιοχή…

΄΄Η κατάσταση έχει ξεφύγει πάλι και ίσως είναι χειρότερα από κάθε άλλη φορά, όχι ως προς τον αριθμό κλοπών και διαρρήξεων όσο ως προς την συμπεριφορά ορισμένων νεαρών που δείχνουν να μην φοβούνται τίποτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους επαγγελματίες της περιοχής. Ζητούν κάτι και όταν τους το αρνούνται, απειλούν… θεούς και δαίμονες και λειτουργώντας με τη βία σκορπούν τρομοκρατία΄΄ ανέφερε μέλος της Ένωσης, παρατηρώντας πως αυτή η κατάσταση έχει τεράστιες επιπτώσεις στην περιοχή. Μάλιστα, είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια υποβάθμισης καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να πουλήσουν την περιουσία τους και να φύγουν από την περιοχή, μιλώντας για… γκέτο.
Επιπλέον, κάτοικοι αναφέρουν πως τα βράδια βλέπουν ύποπτες συμπεριφορές περίεργων που συχνάζουν σε ερημικό χωμάτινο δρόμο παράλληλα στην Π.Ε.Ο. πίσω από το Αγροτικό Ιατρείο Ροδοδάφνης, λέγοντας πως έχουν ενδείξεις ότι εκεί γίνονται συναλλαγές με ναρκωτικά και πορνεία!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr