background img
banner
banner

Έργα βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης έργων που θα εκτελέσει ο δήμος Αιγιαλείας με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Πρόκειται για την αποπεράτωση της πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τέμενη, την κατασκευή παιδικών χαρών του δήμου, την προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών καθώς και την προμήθεια μηχανημάτων μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία έκανε και στην σχετική εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, το έργο της αποπεράτωσης πλατείας και χώρων αθλοπαιδιών στην Τέμενη θα εκτελεστεί βάσει μελέτης που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία μαζί με το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας και με ανοικτό διαγωνισμό. Ο προϋπολογισµός ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ, με υπάρχουσα πίστωση για το οικονοµικό έτος 2018 συνολικού ποσού 150.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό του προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, θα βαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό του έτους 2019.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό ακίνητο της Τ.Κ. Τέμενης, με στόχο την αποπεράτωση της πλατείας, του γηπέδου μπάσκετ αλλά και την δημιουργία χώρου παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα της περιοχής, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής. Με την προτεινόμενη παρέμβαση επιδιώκεται η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς χώρου αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, πλακοστρωμένους άξονες περιπάτου εφοδιασμένους με τα απαραίτητα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.), δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό, γήπεδο μπάσκετ καθώς και οργανωμένη σύγχρονη παιδική χαρά, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης.

Ασφαλείς χώροι για παιδιά και…ελκυστικές περιοχές

Η κατασκευή των παιδικών χαρών θα εκτελεστεί µε ανοικτό διαγωνισµό, με βάση μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία. Ο προϋπολογισμός είναι 175.000 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί στους εξής χώρους: Δ.Ε. Αιγίου: 1. Παιδική χαρά στην οδό Πίνδου, στην περιοχή Συνοικισμός, Δ.Κ. Αιγίου, 2. Παιδική χαρά στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή Καλλιθέα, Δ.Κ. Αιγίου, 3. Παιδική χαρά στο κοινοτικό γραφείο Διγιελιωτίκων, Τ.Κ. Διγελιωτίκων, 4. Παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κούμαρη, Τ.Κ. Κούμαρη, 5. Παιδική χαρά στο οικόπεδο Κωνσταντίνου Οικονομόπουλου (δωρεά)-Τ.Κ. Βαλιμιτίκων. Δ.Ε. Αιγείρας: 6. Παιδική χαρά Φελόη, Τ.Κ. Αιγείρας, 7. Παιδική χαρά Αιγές-Λαμπινού, Τ.Κ. Λαμπινού. Δ.Ε. Ακράτας: 8. Παιδική χαρά στο Ο.Τ. 27 (Δελούκα), Τ.Κ. Ακράτας, 9. Παιδική χαρά Αμπέλου, Τ.Κ. Αμπέλου. Δ.Ε. Διακοπτού, 10. Παιδική χαρά δίπλα από την εκκλησία του Ριζομύλου, Τ.Κ. Ριζομύλου. Δ.Ε. Συμπολιτείας: 11. Παιδική χαρά στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στον οικ. Αβύθου, Τ.Κ. Ροδοδάφνης. Δ.Ε. Ερινεού: 12. Παιδική χαρά στην πλατεία του Σαλμενίκου, Τ.Κ. Σαλμενίκου, 13. Παιδική χαρά στην πλατεία Καμαρών, Τ.Κ. Καμαρών.

΄΄Στόχος είναι η δημιουργία χώρων παιδικής χαράς, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελκυστικότητα των περιοχών, καθώς επίσης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη και αναβάθμιση των περιοχών΄΄, επισήμανε η κ. Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Με την προτεινόμενη παρέμβαση επιδιώκεται η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που θα είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.)΄΄.
Επιπλέον, από την Οικονομική Επιτροπή έγινε και καθορισμός όρων διακήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αιγιαλείας», εκτιμώμενης αξίας 299.999,65 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Τέλος, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες και για την προμήθεια για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, ύψους 360.000 ευρώ, μέσω και του προγράμματος «ΦιλόΔημος».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr