background img
banner
banner

Το νέο προοδευτικό περιφερειακό σχήμα  

ΠΟΙΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με όραμα τη συγκρότηση συνδυασμού νίκης, που θα διοικήσει την επόμενη μέρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δημιουργήθηκε η “Πρωτοβουλία Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”.

Πρόκειται για ένα νέο συνδυασμό, με συμμετέχοντες και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, που ήδη μετρά 250 άτομα και καλεί ακόμα περισσότερους για ενεργή συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της  “Πρωτοβουλίας  Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας” αναφέρουν πως οι προσπάθειες τους θα εστιαστούν στην εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί η μέριμνα για όλους.

Ενώ τονίζουν πως η   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη από ένα βιώσιμο και δίκαιο αναπτυξιακό σχέδιο για την πραγμάτωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και τη μείωση της ανισομέρειας που τη χαρακτηρίζει, την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της και την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της σε όλα τα πεδία.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρώτη ανακοίνωση τονίζουν πως ” Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ευρέως ενωτικού προοδευτικού περιφερειακού σχήματος που θα βασίζεται σε ισότιμες συνεργασίες με αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση. Θα καθορίζεται από συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις με διαφάνεια για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.”

Οι Αιγιαλείς που προσυπογράφουν τη δημιουργία του σχήματος είναι :

  • Αγγελόπουλος Νίκος – πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγίου
  • Αλεξόπουλος Γιώργος – Μέλος τοπ. Κοινότητας Αιγιου
  • Μεϊντανάς Γιώργος – πρ. Αγροτικού Συνεταιρισμού
  • Μελής Παναγιώτης – πρώην Δήμαρχος Ακράτας – Αρχιτέκτων
  • Μουρίκης Ιερόθεος – Μέλος ΔΣ Γεν. Νοσ. Ανατ. Αχαΐας
  • Παυλοπούλου Σπυριδούλα- πρώην Αντιδήμαρχος δήμου Διακοπτού
  • Χρονοπούλου Μαρία – πρ. Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου

Απόστολος Κατσιφάρας: Ανεξάρτητη και ακηδεμονεύτη η παράταξή μας

Σε  δήλωση του  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε τα εξής: «Πληροφορήθηκα σήμερα το μεσημέρι τις σχετικές ανακοινώσεις για την δημιουργία Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Κατ’ αρχάς, οφείλω να σημειώσω ότι η σύμπραξη προοδευτικών πολιτών και δυνάμεων με την παράταξη μας αποτελεί αναμφίβολα καθαρή επιβράβευση τόσο του έργου που έχει παραχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απ’ την παρούσα περιφερειακή αρχή όσο και των προγραμματικών θέσεων μας για την επόμενη περίοδο.

Υπ’ αυτήν την έννοια καλωσορίζουμε κάθε κίνηση, κάθε ομάδα πολιτών, κάθε μεμονωμένο συμπολίτη που αναγνωρίζει ότι σε συνθήκες δύσκολες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατάφερε να παραμερίσει αντιξοότητες και να σταθεί στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων αλλά και των αποτελεσμάτων. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, την οικονομική πρόοδο, την κοινωνική ευημερία, την προετοιμασία του τόπου μας για το αύριο.

Οφείλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι η παράταξη μας παραμένει ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αναφορές. Υπήρξε, είναι και θα παραμείνει μια παράταξη με ανοικτό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πολυσυλλεκτικό και αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Και σ’ αυτό τον δρόμο ανυποχώρητα θα εξακολουθήσουμε»

 

 

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr