background img
banner
banner

Απεργούν αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην 24ωρη απεργία του κλάδου του συμμετέχει αύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, φέρνοντας στο προσκήνιο τις αγωνίες των εκπαιδευτικών, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.
Η βάση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών ταυτίζεται με αυτά της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως ΄΄η επόμενη μέρα των μνημονίων είναι φτιαγμένη με αντιλαϊκά μέτρα, φοροληστεία, δουλειά έως τα 67, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, ελαστική εργασία΄΄.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια, από τις Κυβερνήσεις των μνημονίων. Επισημαίνουν ακόμη ότι θέλουν να εργάζονται να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους, γιατί θέλουν να στέκονται με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, δίπλα στους μαθητές και όχι να δουλεύουν μέχρι τα 67 χρόνια και γιατί δεν ανέχονται να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί τους συμβασιούχοι. Ζητούν χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα ταμεία των σχολείων έχουν στεγνώσει, σημειώνοντας ότι ως εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί δε συμβιβάζονται με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στην ώρα τους και καλύπτονται τα κενά δύο και τρεις μήνες μετά την έναρξή του.

Αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προσλήψεις και αύξηση στους μισθούς

Ζητούν ακόμη μείωση των μαθητών στις τάξεις (1:20 στο Δημοτικό και 1:15 στο Νηπιαγωγείο), αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, των υποστηρικτικών δομών και των λειτουργών της, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη, νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Στα βασικά αιτήματα δασκάλων και νηπιαγωγών οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κτλ) και η κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016 για την αξιολόγηση, λένε «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, «όχι» στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και ζητούν αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. Τέλος, ζητούν κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr