background img
banner
banner

Αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για πινακίδες και σήμανση

 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

 Αποφάσεις που αφορούν τοποθέτηση πινακίδων και καθρεπτών στους δρόμους για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων, έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αιγιαλείας. Μάλιστα, η μία απόφαση αφορούσε την αλλαγή πινακίδων σε σημείο της Αβύθου, κατόπιν σχετικού εγγράφου του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης, δεδομένου ότι λόγω της λανθασμένης τοποθέτησης σήμανσης δημιουργούνται καθημερινά πολλά προβλήματα.

Τα… stop της Αβύθου

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Τμήματος Συγκοινωνιών- Συγκοινωνιακών, Κτιριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και μετά από έγγραφο του προέδρου της Δ.Κ Ροδοδάφνης Γ. Παλαιολογόπουλου σχετικά με λανθασμένη τοποθέτηση σήμανσης Ρ2 επί της οδού Μαραθώνος και Αθ. Διάκου, ελήφθη απόφαση για αλλαγή του «stop» στο εν λόγω σημείο. Μάλιστα, από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου πραγματοποιήθηκε και επιτόπια αυτοψία, όπου διαπιστώθηκε ότι επί της οδού Αθ. Διάκου, οδός κεντρικής κυκλοφορίας, διπλής κατεύθυνσης με προορισμό την παραλία υπάρχει σήμανση Ρ2 στους κάθετους αυτής δρόμους με εξαίρεση την οδό Μαραθώνος που η σήμανση Ρ2 υπάρχει στην οδό Αθ. Διάκου. Διαπιστώθηκε έτσι ότι όντως η διαφορά σήμανσης δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα στους οδηγούς κατά την πορεία τους στην οδό ΑΘ. Διάκου η οποία έχει πλάτος 11,7 μ., και προτείνεται η τοποθέτηση της σήμανσης Ρ2 στην οδό Μαραθώνος πλάτους 7,5μ. Η υλοποίηση – τοποθέτηση θα πραγματοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδοδάφνης, έχει παρέμβει και για άλλες πινακίδες οι οποίες αναμένεται να αντικατασταθούν από την τεχνική εταιρεία που κατασκεύασε το δρόμο.

Καθρέπτες για καλύτερη ορατότητα

Πάντως, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έλαβε απόφαση για θετική γνωμοδότηση σχετικά με την τοποθέτηση καθρεπτών, επίσης, κατόπιν εισηγήσεων του Τμήματος Συγκοινωνιών- Συγκοινωνιακών, Κτιριακών, Υδραυλικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Συγκεκριμένα, υπήρξε θετική απόφαση για την έγκριση τοποθέτησης μεγάλου καθρέπτη στην Τ.Κ Κραθίου επί του κεντρικού δρόμου (Γκουμέικα), διότι διαπιστώθηκε ότι η τοποθέτηση καθρέπτη θα βελτιώσει την ορατότητα των οχημάτων λόγω επικίνδυνης στροφής και περιορισμένης ορατότητας. Επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κραθίου με έγγραφό του είχε ζητήσει την τοποθέτηση ενός καθρέπτη στην Κοινότητα στον δημοτικό δρόμο Κραθίου – Αμπέλου έναντι οικίας Γκούμα Ελευθέριου λόγω μειωμένης ορατότητας.

Αποφασίστηκε ακόμη η τοποθέτηση ενός καθρέπτη στην Τ.Κ Μαυρικίου. Ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία του δήμου, διαπιστώθηκε ότι η τοποθέτηση ενός καθρέπτη έξω από το οδόστρωμα στη θέση Ράχη θα βελτιώσει την ορατότητα των οχημάτων κατά την άνοδο λόγω επικίνδυνης στροφής και περιορισμένης ορατότητας. του Δήμου.

Διαγράμμιση οδοστρώματος και πινακίδες στο Διακοπτό

Τέλος, η Ε.Π.Ζ. αποδέχθηκε την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για διαγράμμιση οδοστρώματος για την διάβαση πεζών από το Νηπιαγωγείο απέναντι στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας Π21 διάβαση πεζών, τοποθέτηση σχολικής πινακίδας κινδύνου Κ16 και ρυθμιστικής πινακίδας Ρ32 μέγιστου ορίου ταχύτητας 30χλμ την ώρα (διαστάσεων 0,7μ x1,2μ), τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-39 απαγόρευσης στάθμευσης επί της οδού Φιλιπόπουλου στην Δ.Κ. Διακοπτού έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου και του νηπιαγωγείου και στις δυο πλευρές του οδοστρώματος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr