background img
banner
banner

Δωρεάν οφθαλμολογικοί έλεγχοι σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ 

Δωρεάν προληπτικοί οφθαλμολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα 19-29 Νοεμβρίου 2018, τις πρωινές ώρες, σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Αχαΐας. Οι έλεγχοι θα γίνουν με τη συνδρομή της Κινητής Οφθαλμιατρικής Μονάδας του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και εθελοντών οφθαλμιάτρων.

Πρόκειται για δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο της σύναψης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την αρωγή της 6ης Υ.Π.Ε. και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να υποβληθούν σε οφθαλμολογικές εξετάσεις μαθητές δημοτικού, με χαμηλό οικονομικό επίπεδο, οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν διαθέτουν πρόσβαση σε νοσοκομεία.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά σχολεία Αιγείρας, Χαλανδρίτσας, Φαρρών, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου, Σανταμερίου, Κ.Μαζαρακίου, Κάτω Βελιτσών, Άρλας και Σαγεΐκων.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, είναι η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους αναφορικά με την υγιεινή του σώματος και της όρασης, ενώ στις περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν περαιτέρω οφθαλμολογικής εξέτασης ή προμήθειας γυαλιών και οι οικογένειες τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, για οικονομικούς λόγους, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα αναλάβει τις απαραίτητες διαδικασίες.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr