background img
banner
banner

Έκτακτη Σύναξη Ιερέων σε Αίγιο και Καλάβρυτα

Κατόπιν Προσκλήσεως του Μητροπολίτη Αμβροσίου, η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων προσκαλεί τους εφημέριους της της σε έκτακτη σύναξη   ως ακολούθως:
– Τήν Δευτέραν 12ην Νοεμβρίου λήγ. έτους και ώραν 12.30΄ μ.μ. οι Εφημέριοι της Επαρχίας Καλαβρύτων στο Ίδρυμα «Καλλιμανοπούλειον Εκκλησιαστικόν Διακονικόν Κέντρον» των Καλαβρύτων.
– Τήν Τρίτην 13ην Νοεμβρίου λήγ. έτους και ώραν 12.30΄ μ.μ. οι Εφημέριοι της Επαρχίας Αιγιαλείας στο Ίδρυμα
«Αγάπης Μέλαθρον Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» του Αιγίου.
Θέμα της Συνάξεως: Ενημέρωσις πρωτίστως μεν περί της επικειμένης Συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, της αφορώσης εις την σύστασιν νέου Φορέως, όστις και θα αναλάβη την μισθοδοσίαν του ιερού
Εφημεριακοῦ Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώς και των λοιπών σχετικών προτάσεων της Πολιτείας.
Μετά το πέρας της Συνεδρίας ο σεπτός ημών Ποιμενάρχης θα παραθέση Επετειακόν Γεύμα προς τιμήν των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων και πολυτίμων Συνεργατῶν αυτού εις την διαποίμανσιν της ἐμπιστευθείσης
Αυτώ νοητής νηός της τοπικής ημών Εκκλησίας, τ.ε. της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, καθώς την 19ην Νοεμβρίου συμπληρούνται τεσσαράκοντα (40) ἔτη της Διακονίας Του ως Ποιμενάρχου Ημών (19.11.1978-1.11.2018).
Εἰς το επετειακόν αυτό Γεύμα ἔχουν προσκληθή να συμμετάσχουν ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ και οι κ. κ. Δήμαρχοι των Επαρχιών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Λαζουράς και Παναγόπουλος αντιστοίχως, ως εκπρόσωποι του Χριστεπωνύμου Πληρώματος της τοπικής ημών Εκκλησίας.
Εις το τέλος του Γεύματος ο Σεβασμιώτατος εις ανάμνησιν της αγαστής συνεργασίας Του μετά των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων, αλλά κα και ωςπατρικήν ευλογίαν θα προσφέρη εις ένα έκαστον το βιβλίον «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ » εκ των Εκδόσεων της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» με ειδικήν αφιέρωσιν .
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr