background img
banner
banner

Ενημέρωση στα χωριά για τον ΧΥΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ…

Νέο κύκλο δράσης άνοιξε η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, ξεκινώντας επισκέψεις σε χωριά και συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για την κατάσταση που επικρατεί στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Αιγείρας. Ταυτόχρονα προχωρά τις διαδικασίες για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, κινούμενη στον προσανατολισμό νέου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ, κάτι που, από την πρώτη συνάντηση, φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους και πολλούς κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε καφενείο στα Μάρμαρα Αιγείρας, με την συμμετοχή πολλών δημοτών, μέσα και έξω από το χώρο, εκεί όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Επιπλέον, προβλήθηκε και σχετικό βίντεο, ώστε οι κάτοικοι να έχουν εικόνα της ανησυχητικής κατάστασης, όπως αναφέρθηκε στο Protionline.gr  από το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Αλέκας Ζαμπάτη.

Όπως μετέφερε μάλιστα, το μέλος της Επιτροπής, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι τα έργα που ο δήμος εκτελεί «μισά» στον ΧΥΤΑ, δεν έχουν να κάνουν με την λειτουργία του αλλά με την αποκατάστασή του και μόνο. ΄΄Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε στην συνάντηση της Τετάρτης στα Μάρμαρα, είναι ότι μόνο αγωνιζόμενοι μπορούμε να καταφέρουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συνδημότες από την… βραδυφλεγή βόμβα που λέγεται ΧΥΤΑ και απειλεί τις ζωές μας΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαμπάτη, προσθέτοντας πως γι’ αυτό ο δήμος δεν λαμβάνει την άδεια που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε σε δέκα μέρες. ΄΄Οι κάτοικοι είμαστε μόνοι μας, η Πολιτεία, η Περιφέρεια, κανείς δεν παίρνει θέση, πολύ δε περισσότερο όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Γι’ αυτό οι κάτοικοι πρέπει να ενωθούμε σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για το καλό όλων μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά, προκειμένου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Έτσι, οι ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με συλλόγους και τοπικούς φορείς, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στα χωριά με ενημέρωση και προβολή βίντεο και φωτογραφιών. Σήμερα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Καλαμιά, την Κυριακή στην Ακράτα (παραλία) και στη συνέχεια στους Αμπελόκηπους καθώς και στα υπόλοιπα χωριά της Ανατολικής Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr