background img
banner
banner

Έργα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Μικρά αλλά και μεγαλύτερα τεχνικά έργα, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και καθαριότητα, αποχετευτικό δίκτυο, οδοποιία, εκπόνηση μελετώ και αναπλάσεις, είναι λίγα μόνο από τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αιγιαλείας για το έτος 2019, το οποίο εγκρίθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Έργα συνολικού ύψους 11,506.255,22 ευρώ έχουν προγραμματιστεί τόσο για το Αίγιο όσο και για Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια.

Από αυτά κάποια αποτελούν συνέχιση έργων σε εξέλιξη και κάποια νέα, ενώ προβλέπεται χρηματοδότησή τους μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού καθώς και μέσω προγραμμάτων όπως ΟΠΑΑΦ, πυρόπληκτα, Πράσινο Ταμείο, ΣΑΤΑ, πρόγραμμα ΦιλόΔημος, ΕΣΠΑ και Leader. Συνολικά πρόκειται για 87 έργα για την εκτέλεση των οποίων θα χρειαστούν 2.668.403,06 ευρώ από δημοτικούς πόρους και 7.166.042,16 από χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Έργα που ξεχωρίζουν

Από τα προβλεπόμενα έργα ξεχωρίζουν: Η εγκατάσταση πρέσσας και διαμόρφωση χώρων εντός ΣΜΑ με προϋπολογισμό 178.768 ευρώ, η βελτίωση – εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης πυρόπληκτων οικισμών ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, η αποπεράτωση της πλατείας και του χώρου αθλοπαιδιών στην Τέμενη ύψους 250.000 ευρώ, η κατασκευή έργων οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες όπου μόνο για το Αίγιο προβλέπεται να διατεθούν 200.000 ευρώ, οι τσιμεντοστρώσεις- ασφαλτοστρώσεις στις Τ.Κ. Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές Κάτω Πτέρη και Αγ. Ανδρέα με προϋπολογισμό 997.999 ευρώ και η βέβαια η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Αιγίου ενότητα 2 «Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί» και «πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», με προϋπολογισμό 3.215.815 ευρώ.

΄΄Μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα δίνουμε έμφαση στην περιφέρεια, αλλά και στα σημαντικά έργα μέσα στο Αίγιο, όπως είναι η ανάπλαση, ωστόσο υπάρχει μέριμνα για παρεμβάσεις και στην έδρα του δήμου΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει προγραμματισμός και για άλλα έργα τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι πέρυσι στον τεχνικό πρόγραμμα για το 2018, είχαν συμπεριληφθεί έργα συνολικού ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, υπολειπόμενα δηλαδή κατά 4,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα για την νέα χρονιά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr