background img
banner
banner

2018: Έτος Αρχαίας Ελίκης

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων ερευνητικού έργου για την Αρχαία Ελίκη από την Ντόρα Κατσωνοπούλου και την ομάδα του Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Ελίκης, η ΕΦΑΕΛ ανακήρυξε το τρέχον έτος 2018 ως ΕΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΚΗΣ.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί ένας κύκλος εκδηλώσεων που άνοιξε τον μήνα Μάιο υπό τον γενικό τίτλο ” Η Αρχαία Ελίκη Εμπνέει”… και περιελάμβανε λογοτεχνική βραδιά και βραδιά κινηματογράφου με την προβολή του ντοκιμαντέρ του BBC «Αρχαία Ελίκη- Η πραγματική Ατλαντίδα», στο Αίγιο. Ακολούθησε τον Ιούλιο 2018 η βραδιά εγκαινίων ονομασίας της βίλας ΕΛΙΚΗ στην Ροδιά Αιγιαλείας και τον Σεπτέμβριο η μουσική συναυλία βιολιών στο θέατρο «Γ. Παππάς» στο Αίγιο. Στο πλαίσιο του επετειακού έτους, προβλήθηκε επίσης το επιστημονικό ντοκιμαντέρ του BBC σε εκδήλωση του Λυκείου Διακοπτού και πραγματοποιήθηκε μουσική-θεατρική εκδήλωση με θέμα την όπερα «Ελίκη Αθάνατος» στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την πανηγυρική εκδήλωση λήξης του επετειακού έτους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας στο Αίγιο με κεντρική ομιλία της Προέδρου της ΕΦΑΕΛ με τίτλο ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΗ: Η λύση ενός επιστημονικού αινίγματος – 30 Χρόνια ερευνητικού έργου και ανακαλύψεων. Με την ομιλία της, η Ντόρα Κατσωνοπούλου θα παρουσιάσει, σε έναν εκ βαθέων απολογισμό, την πορεία και τα επιτεύγματα του ερευνητικού έργου που οδήγησαν στον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης, λύνοντας ουσιαστικά ένα αρχαιολογικό επιστημονικό αίνιγμα που παρέμενε άλυτο για περισσότερο από έναν αιώνα. Η παρουσίαση που θα γίνει με την προβολή power point, θα πλαισιωθεί από έκθεση poster της ΕΦΑΕΛ και του Πανεπιστημίου Πατρών με φωτογραφικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα από όλες τις σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Αρχαίας Ελίκης. Στην εκδήλωση τιμής στο 30χρονο ερευνητικό έργο στην Αρχαία Ελίκη, συμμετέχουν με μουσικό αφιέρωμα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης (Δ΄ τάξη σχολικού έτους 2012-13) και του 3ου Γυμνασίου Αιγίου.

Η ΕΦΑΕΛ, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων για το επετειακό έτος θα προσφέρει κατά την εκδήλωση μία από τις πρώτες εκδόσεις της για την Αρχαία Ελίκη καθώς και το βιβλίο-λεύκωμα για την ίδρυση και το έργο της Εταιρείας.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr