background img
banner
banner

«Φρένο» στις άδειες στάθμευσης μέχρι την αναθεώρηση

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Την διαφωνία του να εγκρίνει όλες τις αιτούμενες θέσεις στάθμευσης, εφόσον προηγουμένως δεν γίνει η επανεξέταση όλων των αδειών που έχουν χορηγηθεί, εξέφρασε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου που συνεδρίασε χθες το πρωί, εξετάζοντας πέντε αιτήματα που αφορούσαν είτε έγκριση αδειών εισόδου – εξόδου και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία, είτε χορήγηση θέσης στάθμευσης. Μάλιστα, η απόφαση αυτή ταυτίζεται και με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει ασυδοσία ως προς τις εγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που σχετίζονται με αυτές, όπως είναι η αναπηρία πάνω από 80% και άλλοι λόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου έχουν κληθεί να προσέλθουν στο γραφείο της, οι δημότες Αιγίου προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις θέσεις στάθμευσης που κατέχουν, ξεκαθαρίζοντας πως όσες θέσεις στάθμευσης δεν επικαιροποιηθούν, αυτοδίκαια θα σταματήσουν να υφίστανται.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου αναφέρει πως ΄΄οι δημότες οι οποίοι κατέχουν θέση στάθμευσης, κατόπιν χορηγήσεως από το Δήμο Αιγίου και εν συνεχεία από το Δήμο Αιγιαλείας, τα παρελθόντα έτη έως και 31-12-2016, καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, οδός Κλεομένους Οικονόμου 11, 1ος όροφος, κάθε Πέμπτη και ώρες 09:00 – 13:00 έως και 20-12-2018, στο πλαίσιο καταγραφής – επικαιροποίησης και δημιουργίας Ειδικού Αρχείου θέσεων στάθμευσης, μετά την αρ. 14/2017 απόφασης της Δ.Κ. Αιγίου.

Εκτός των θεμάτων που αφορούν την στάθμευση, το Συμβούλιο επρόκειτο να εξετάσει και την κοπή πεύκων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, ωστόσο το θέμα δεν συζητήθηκε αναμένοντας σε επόμενη συνεδρίαση υπάλληλο του Τμήματος Πρασίνου του δήμου για να δώσει διευκρινήσεις.

Τέλος, το χθεσινή συμβούλιο συζήτησε και το θέμα της συχνής πρόκλησης ατυχημάτων στο Αίγιο εξετάζοντας το ενδεχόμενο να ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr