background img
banner
banner

Φύτευση δέντρων για πιο… πράσινη πόλη!

ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ιδιαίτερη μέριμνα για το «πράσινο» υπάρχει από τον δήμο Αιγιαλείας. Το τελευταίο διάστημα έχει φυτευτεί μεγάλος αριθμός δέντρων σε κεντρικούς δρόμους του Αιγίου αλλά και άλλων περιοχών, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η φυσική ομορφιά της πόλης. Παράλληλα, προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία κλαδέματος που επεκτάθηκε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, με το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας να αναλαμβάνει όλο το βάρος, βελτιώνοντας την εικόνα δρόμων και κοινοχρήστων χώρων.

΄΄Ο προγραμματισμός ήταν να φυτευτούν αυτά τα δέντρα στα σημεία όπου έλλειπαν σε πεζοδρόμια και πάρκα, ενώ όσα περίσσεψαν μπήκαν σε καινούρια σημεία που οι γεωπόνοι μας έκριναν πως χρειάζονται. Οπωσδήποτε τα δέντρα είναι απαραίτητα μέσα στην πόλη και όλοι οφείλουμε να τα προσέχουμε. Αυτά που φυτέψαμε μέχρι την άνοιξη θα έχουν αναπτυχθεί, αρκεί βέβαια και οι πολίτες να τα προσέχουν και να μην τα καταστρέφουν΄΄, επισήμανε ακόμη η αντιδήμαρχος. Να σημειωθεί ότι από τους γεωπόνους κρίθηκε πως το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για την φύτευσή τους, αφού η ανάπτυξή τους θα ευνοηθεί από τις βροχές του επόμενου διαστήματος.

Αναμόρφωση της πλατείας Καΐλα στον Συνοικισμό

΄΄Υπήρχαν πολλές «γωνιές» του δήμου που στερούνταν δέντρων, είτε γιατί αυτά που υπήρχαν είχαν καταστραφεί, είτε γιατί υπήρχε κενό. Τι καλύτερο από το να δημιουργούμε μικρές φυσικές οάσεις μέσα στον πόλη΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πρασίνου Βάσω Ψυχράμη που ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε την πλατεία Καΐλα στον Συνοικισμό.
΄΄Τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε η φύτευση νέων δέντρων στην πλατεία Καΐλα στον Συνοικισμό, η οποία μετά την εγκατάσταση του αρδευτικού συστήματος, τείνει να ολοκληρωθεί, μετά και τις εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί πριν λίγους μήνες. Το συγκεκριμένο σημείο έχει αναμορφωθεί και ευελπιστούμε να διατηρηθεί έτσι΄΄, σχολίασε η αντιδήμαρχος.

Ας τα σεβαστούν οι πολίτες…

Σε πολλές περιπτώσεις η κοπή ή το ξερίζωμα των δέντρων είναι… αναγκαίο κακό εξαιτίας της καταστροφής που έχουν υποστεί από ασυνείδητους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου δέχονται καταγγελίες για δέντρα που έσπασαν από ανθρώπινο χέρι ή εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα γιατί… έκοβαν από κάποιους τη θέα… Το φαινόμενο καταστροφής των δέντρων στα πεζοδρόμια ή τις νησίδες και τα πάρκα δεν είναι διόλου σπάνιο στο Αίγιο, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα.
Εν τω μεταξύ, σε κλάδεμα μεγάλου αριθμού δέντρων σχεδόν σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους προχώρησε το προηγούμενο διάστημα το αρμόδιο Τμήμα του δήμου, με σκοπό τόσο την καλύτερη ανάπτυξή τους και την αισθητική βελτίωση όσο και να πάψουν να εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr