background img
banner
banner

Γυρίζουν γύρω από τα round about…

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ – ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ

Εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει την σημερινή της μορφή η Παλαιά Εθνική Οδός στο ύψος της Ροδοδάφνης, λόγω των έργων της Νέας Εθνικής Οδού, ωστόσο ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες σήμανσης, ενώ σε κάποιες που ήδη μπήκαν, υπάρχουν σοβαρά λάθη… Μάλιστα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, δημιουργώντας προβλήματα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι επισκέπτες δεν γνώριζαν πώς να κατευθυνθούν, γύριζαν… γύρω – γύρω για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις δημιουργεί το γεγονός ότι, σε μία περιοχή που πασχίζει να αναβαθμιστεί τουριστικά για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, δεν πληροί ούτε τα στοιχειώδη, δηλαδή μία βασική σήμανση στους δρόμους. Έτσι, σε πολλά σημεία οι πινακίδες που αναγράφουν περιοχές είναι τοποθετημένες λάθος ή σε αυτές αναγράφονται άλλες τοποθεσίες από αυτές που θα έπρεπε.

Παρέμβαση της Δημοτικής Κοινότητας

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα δυτικά του Αιγίου, στην περιοχή της Ροδοδάφνης και έχει αποτελέσει την αιτία παρέμβασης του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργου Παλαιολογόπουλου. Όπως μετέφερε στο Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ΄΄εδώ και δύο περίπου μήνες έχουμε εκθέσει το πρόβλημα στους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας «Άκτωρ» ζητώντας να γίνουν αλλαγές στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, στις οποίες υπάρχουν πολλά λάθη σε ό,τι αφορά τις τοποθεσίες, γεγονός που μπερδεύει τον κόσμο΄΄. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δ.Κ. έκανε γνωστό ότι πριν από περίπου ένα μήνα, άνθρωποι της εταιρείας ήρθαν και έκαναν αυτοψία με χάρτες καθώς και καταγραφή των πινακίδων, ούτως ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διορθώσεις. Ο ίδιος ασκεί πιέσεις για να γίνουν οι αλλαγές το συντομότερο δυνατό, καθώς, όπως αναφέρει, η κατάσταση και δημιουργεί προβλήματα στους κινούμενους στα σημεία αυτά και δεν τιμά την περιοχή.

Ταμπέλες και «stop» λάθος τοποθετημένα…

Ως παράδειγμα, ο κ. Παλαιολογόπουλος ανέφερε το σημείο στο ύψος της Μυρτιάς όπου έχει δημιουργηθεί το round about. Εκεί, όπως παρατήρησε, υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν μόνο προς Άγιο Κωνσταντίνο και προς Κρήνη αλλά όχι προς Ροδοδάφνη και κάποιο, ψάχνοντας την Ροδοδάφνη κινούνται προς… Χατζή. ΄΄Είναι να απορεί κανείς ποιον συμβούλεψαν για το μεγαλύτερο χωριό και δεν το αναφέρουν καν΄΄, σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.

Ένα άλλο σημείο είναι πάνω στη γέφυρα Μεγανίτη όπου έχει τοποθετηθεί βέλος που δείχνει προς Άγιο Γεώργιο και όχι προς Άβυθο. Επίσης, μέσα στη Ροδοδάφνη, υπάρχει πινακίδα που δείχνει προς παραλία και αντί για Άβυθο, λέει… Ροδοδάφνη, δημιουργώντας απόλυτη σύγχυση…

Όμως, ακόμη και τα «stop» είναι λάθος τοποθετημένα. ΄΄Ως τώρα ξέραμε ότι έχουν προτεραιότητα οι κάθετοι δρόμοι. Πλέον όμως, έτσι όπως έχουν τοποθετήσει τα «stop», φαίνεται ότι έχουν όσοι κινούνται στους παράλληλους δρόμους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματούν όλοι και να πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το ποιος θα προηγηθεί. Εάν δεν υπάρξει βέβαια, θα συμβεί ατύχημα΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Παλαιολογόπουλος…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr