background img
banner
banner

Η Ανατολική Αιγιάλεια μπαίνει… δυνατά στον εκλογικό στίβο

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Το δικό τους ψηφοδέλτιο για τον δήμο Αιγιαλείας ετοιμάζουν φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, μπαίνοντας δυναμικά στον… στίβο των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου. Η αίσθηση ότι δεν έχει δοθεί από τις δημοτικές αρχές η βαρύτητα που θα έπρεπε στην περιοχή τους, σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια για την λειτουργία του ΧΥΤΑ, έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε ζυμώσεις με το προσχέδιο να έχει ήδη καθοριστεί και να κινούνται από κοινού σε… τροχιά εκλογών.

Μάλιστα, έχει υποδειχθεί και ο επικεφαλής του συνδυασμού και απομένει τώρα η στήριξή του από όλους τους συμμετέχοντες στην κίνηση. Πρόκειται για νέο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν στηρίξει την Ανεξάρτητη Ανοιχτή Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας που πριν από λίγους μήνες είχε θέσει αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών, εν όψει της αναθεώρησης του «Καλλικράτη», για απόσχιση της Ανατολικής Αιγιάλειας και δημιουργία ξεχωριστού δήμου. Μάλιστα, η εν λόγω Κίνηση συμπαρίστατο τότε στην πολύμηνη κινητοποίηση των κατοίκων της Αιγείρας στον ΧΥΤΑ.

Τότε, η Κίνηση, σε ανακοίνωσή της χαρακτήριζε την λειτουργία του ΧΥΤΑ ως «παρανομία που εντάσσεται στο γενικότερα άδικο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη που, για προδιαγεγραμμένους λόγους, μας παρέδωσε διοικητικά στο Αίγιο, παρακάμπτοντας, λίγο πριν την ψήφισή του, το προσχέδιό του που προέβλεπε τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού)».

Συνέχεια των πιέσεων για δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας

Είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις τον Απρίλιο και το Μάιο του 2010 όταν η Κίνηση είχε δραστηριοποιηθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις, ζητώντας αυτόνομο δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας, αίτημα που δεν εισακούστηκε. Τώρα, εκ του αποτελέσματος, και επειδή το ενδεχόμενο της δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας απορρίφθηκε εκ νέου, μέλη της Κίνησης και άλλοι πολίτες βρίσκονται στη φάση συγκρότησης ψηφοδελτίου με υποψηφίους από Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα.

Κατά καιρούς πάντως, και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας των δύο καλλικρατικών δημοτικών αρχών, υπήρξαν «φωνές», τόσο από το Διακοπτό όσο και από Ακράτα, Αιγείρα, που δικαιολογούν αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι η δυσαρέσκεια ήταν έντονη, με αρκετούς να πιστεύουν ότι η περιοχή τους έχει τεθεί σε δεύτερη μοίρα και πως η δράση του δήμου… περιορίζεται μόνο στην είσπραξη των τελών. Το όλο κλίμα δυναμίτισε και το θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας, με τους αντιδρώντες κατοίκους να συνεχίζουν τις επαφές και ενημερώσεις από χωριό σε χωριό, μη αποκλείοντας νέες κινητοποιήσεις στον ορίζοντα…

Πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις, αυτή του 2012 επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, όταν πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας είχαν εκδώσει ψήφισμα και είχαν αποστείλει έγγραφα με υπογραφές, ζητώντας λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για αίτημα δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, το οποίο είχε απορριφθεί. Τον Ιούνιο του 2015 κάτοικοι του Διακοπτού επίσης ζητούσαν δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας. Πιέζοντας, μάλιστα, γι’ αυτό τους κυβερνητικούς βουλευτές έκαναν λόγο για… πλήρη εγκατάλειψη του Διακοπτού.

Νέα συνάντηση την Κυριακή για την διακήρυξη του συνδυασμού

Οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό και οι πρώτες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν. Είχε προηγηθεί βολιδοσκόπηση προσώπων που ενδιαφέρονται για τις δημοτικές εκλογές από το Αίγιο, προκειμένου οι άνθρωποι της Ανατολικής Αιγιάλειας να διακρίνουν εάν υπάρχει ταύτιση απόψεων, ωστόσο, όπως φαίνεται οι επαφές αυτές δεν καρποφόρησαν.

Έτσι, άνοιξαν κύκλο συναντήσεων με ανθρώπους του Διακοπτού, της Ακράτας και της Αιγείρας για την δημιουργία του δικού τους ψηφοδελτίου. Ήδη, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση, εκεί όπου οριστικοποιήθηκε η αυτόνομη κάθοδος, ενώ την προσεχή Κυριακή έχει προγραμματιστεί μία ακόμη συνάντηση έτσι ώστε να ετοιμαστεί η διακήρυξη του συνδυασμού και να οριστικοποιηθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας! Όπως αναφέρουν μέλη της Κίνησης, στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα συμπαγές, δυνατό ψηφοδέλτιο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, ώστε η Ανατολική Αιγιάλεια να αποκτήσει την θέση που της αξίζει στον δήμο Αιγιαλείας.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr