background img
banner
banner

Λαϊκή συνέλευση για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Σε Λαϊκή Συνέλευση την προσεχή Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, καλεί τους δημότες τής Αιγιάλειας η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας που δραστηριοποιείται ενάντια στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η Επιτροπή, μάλιστα, προσανατολίζεται στην κατάθεση πρότασης για νέο αγώνα με περισσότερη… ορμή και μεγαλύτερη ένταση!

Όπως τονίζει, ΄΄πάνω από ένα χρόνο βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας  την προστασία  της υγείας μας και το μέλλον της περιοχής μας. Αποκαλύψαμε ότι ο ΧΥΤΑ Αιγείρας μολύνει επικίνδυνα – (έκθεση Πανεπιστημίου Πατρών) – ότι είναι υπερκορεσμένος  και κινδυνεύει με κατάρρευση. Φωνάζουμε ότι οι μετρήσεις δείχνουν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Απευθυνθήκαμε σε υπουργεία, αποκεντρωμένη, περιφέρεια, αποσπώντας μόνο στα λόγια την συμπάθεια στον αγώνα μας, ενώ στην πράξη εισπράττουμε την αδιαφορία αλλά και την από κοινού μεθόδευση με τη δημοτική αρχή για την συνέχιση του εγκλήματος. Κινηθήκαμε δικαστικά και αντιληφθήκαμε πως είναι ένας δρόμος αργός και βασανιστικός που βέβαια δεν τον εγκαταλείπουμε. Γνωρίσαμε τον αυταρχισμό του κράτους και της αστυνομίας αλλά δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄τα έργα που γίνονται, είδαμε στην πράξη ότι, δεν είναι αποτελεσματικά. Και ο υδροφόρος ορίζοντας είναι μολυσμένος και οι καλλιέργειές μας κινδυνεύουν με μόλυνση, και τα δηλητήρια συνεχίζουν να καταλήγουν στο Θολοπόταμο και τον Κορινθιακό. Η ανάλγητη δημοτική αρχή συνεχίζει ελέω της πρωτοφανούς εισαγγελικής εντολής να φέρνει απορρίμματα από παντού στον επικίνδυνο ΧΥΤΑ ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει δεύτερο κύτταρο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας , που όλα δείχνουν ότι δεν θα πάρει ποτέ. Η υποβάθμιση της περιοχής και της ζωής μας, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Η ανομία εξακολουθεί να κυριαρχεί και να προκαλεί΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα μας. Ενός  αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί με νέα ορμή και μεγαλύτερη ένταση. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους, το μέλλον της περιοχής και των παιδιών μας, σε Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr