background img
banner
banner

Το Μουντιάλ του 2030 θέλουν να συνδιοργανώσουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, του Μουντιάλ του 2030 συζήτησαν να διεκδικήσουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία.

Στην τετραμερή που πραγματοποιείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμφώνησαν πως με μία τέτοια κίνηση θα προωθήσουν τη βαλκανική συνεργασία.

Όπως αποκάλυψε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η ιδέα ανήκει στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μάλιστα, η πρόταση συγκεκριμενοποιήθηκε από τον Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Να σημειωθεί πάντως ότι στην προσπάθειά τους αυτή θα συναντήσουν δύσκολους αντιπάλους, αφού για το Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030.

Επιπλέον, σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.

Πηγή:   iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr