background img
banner
banner

«Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό»

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ…

Ποιος είπε ότι οι Καλικάντζαροι είναι τα κακά ξωτικά που κάνουν μόνο σκανταλιές και προκαλούν προβλήματα τις ημέρες των Χριστουγέννων; Στην περίπτωση του Αιγίου έρχεται ο Καλοκάντζαρος που με την μαγική του αύρα, θα δώσει χρώμα και χαρά στις φετινές γιορτές. Ναι καλά καταλάβατε. Πρόκειται για το θέμα του Πάρκου των Χριστουγέννων 2018 που εντατικά προετοιμάζει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με την… αντίστροφη μέτρηση να έχει κιόλας αρχίσει, αφού το χριστουγεννιάτικο… σήμα κατατεθέν πλέον του Αιγίου, ανοίγει τις πύλες του στις 15 Δεκεμβρίου!

Και φέτος, ο δημοτικός κήπος των Υψηλών Αλωνίων, μετατρέπεται σε μία γιορτινή όαση που θα χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Το θέμα του Πάρκου είναι βασισμένο στο αγαπημένο παραμύθι «Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό», του Αιγιώτη συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, ενός εκ των κορυφαίων στο είδος του.

Η ιστορία…

Στο Μανόλη αρέσουν οι πλάκες και οι σκανταλιές. Όταν στο δάσος γνωρίζει τον Καλοκάντζαρο, το μοναδικό καλό καλικάντζαρο, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και δίνουν μια υπόσχεση: να βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλο. Γι’ αυτό και όταν ο Μανόλης έπειτα από χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά Χριστούγεννα, αποφασίζει να πάει στο Καλικαντζαροχωριό. Εκεί ο Μαντρακούκος, ο Κωλοβελόνης κι ο Κοψαχείλης, οι αρχηγοί των καλικάντζαρων, τρομάζουν μόλις ακούν τα νέα. Μόνο ο Καλοκάντζαρος και ο Μανόλης αποφασίζουν να δράσουν για να κάνουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν παραδοσιακά και να σώσουν τους καλικάντζαρους.

΄΄Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας που ο συγγραφέας κ. Ηλιόπουλος μας παραχώρησε το παραμύθι του και η ιστορία θα… ξεδιπλωθεί ευχάριστα και δημιουργικά τις ημέρες λειτουργίας του Πάρκου των Χριστουγέννων στο Αίγιο. Είναι ένα παραμύθι που περνά όμορφα τρυφερά μηνύματα για την συνεργασία, τη φιλία αλλά και την τήρηση των παραδόσεων. Εκτιμούμε ότι φέτος θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για το Πάρκο των Χριστουγέννων που θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr  η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Με χειροποίητες δημιουργίες… έργα τέχνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα σπιτάκια έχουν μεταφερθεί στο Πάρκο, ενώ οι φιγούρες και οι υπόλοιπες δημιουργίες ετοιμάζονται… πυρετωδώς στις αποθήκες του δήμου, ώστε σε λίγες ημέρες να λάβουν κι αυτές τις θέσεις τους στο πάρκο. Δημιουργός και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο ταλαντούχος εικαστικός Αλέξης Ασημακόπουλος, ο οποίος όχι μόνο εμπνέεται το στήσιμο του Πάρκου και των δημιουργιών εντός αυτού, αλλά τις φτιάχνει από την αρχή. Πρόκειται για χειροποίητες δημιουργίες, γλυπτά… έργα τέχνης που παίρνουν χρώμα και μορφή, δημιουργώντας έναν κόσμο παραμυθένιο. ΄΄Φέτος δουλεύουμε πάνω σε ένα πολύ όμορφο παραμύθι που με ενέπνευσε και μου έδωσε το έναυσμα να δημιουργήσω. Ο μικρός Μανόλης, ο Καλοκάντζαρος, είναι φιγούρες που δουλεύω με πολλή αγάπη και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα να αποζημιώσει όλους μας. Πάνω από όλα, στόχος είναι το Πάρκο μας να είναι καλαίσθητο και αρεστό στα παιδιά, κάνοντας παράλληλα κι εμάς τους μεγαλύτερους να αισθανθούμε για λίγο παιδιά΄΄, αναφέρει ο ίδιος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Ασημακόπουλος δημιουργεί από την αρχή το Πάρκο μόνος του μέσα σε πολύ στενά περιθώρια χρόνου, δεδομένου ότι λόγω γραφειοκρατίας αναγκάζεται να ξεκινά την προετοιμασία σχετικά αργά. Πραγματικά όμως, το αποτέλεσμα, και φέτος, αναμένεται εντυπωσιακό!

Εγκαίνια στις 15 Δεκεμβρίου και «γεμάτο» πρόγραμμα

Αναφορικά με τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Πάρκο, η κ. Παπαχριστοπούλου σημείωσε πως το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, ωστόσο έκανε γνωστό πως περιλαμβάνει εκδηλώσεις και happenings που θα κρατούν καθημερινά αμείωτο το ενδιαφέρον, με την συμμετοχή τοπικών συλλόγων, χορωδιών, φιλαρμονικών, συγκροτημάτων με πολλή μουσική και με θεατρικά δρώμενα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η τελετή έναρξης έχει οριστεί για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου με πολλές εκπλήξεις που θα προϊδεάζουν για τη συνέχεια. Με αφήγηση του παραμυθιού από τον γνωστό ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά και με μικρές και μεγάλες λάμψεις χαράς!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr