background img
banner
banner

Οι παρεμβάσεις στον χώρο της δημόσιας Υγείας

ΣΤΗΝ «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Η πρόταση εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ, οι παρεμβάσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας που πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη φετινή ελαιοπαραγωγή στις ελαιοκομικές περιοχές, έρχονται προς συζήτηση στο  Περιφερειακό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 15.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα.

Επίσης, στις 18.00 θα ακολουθήσει η δεύτερη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019».

Εν τω μεταξύ, περισσότερα ασθενοφόρα στους δρόμους και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» -που εξυπηρετεί τις ανάγκες ασθενών απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα- δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω δύο παρεμβάσεων που έρχονται προς ψήφιση στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά τις δυο συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας με την Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιούλη Μαμμή και την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα Βασιλική Καφαντάρη, προωθείται η αντικατάσταση 568 κρεβατιών με καινούρια στο Π.Π.Ν.Π. και επίσης χρηματοδοτείται το ΕΚΑΒ ώστε ασθενοφόρα που παρουσιάζουν προβλήματα να επισκευαστούν και να συντηρηθούν.

Λύσεις για βελτίωση της καθημερινότητας

΄΄Είμαστε πάντα κοντά, παρόντες στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δομές δημόσιας υγείας. Θέλουμε τα νοσοκομεία μας στη Δυτική Ελλάδα και όλες τις συνοδευτικές υπηρεσίες στον χώρο της Υγείας στον υψηλότερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας και καλής λειτουργίας, ώστε ν’ ανταποκρίνονται άμεσα, έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών΄΄, ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι ΄΄η δημόσια Υγεία είναι αγαθό με απτή, καθημερινή έννοια. Σ’ αυτή την καθημερινότητα των νοσοκομείων και των δομών μας προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην αναβάθμιση τους και στο καλύτερο περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών΄΄.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το ΠΠΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, προβλέπεται η προμήθεια σε ηλεκτρικές (100 τεμ.) και μηχανοϋδραυλικές (468 τεμ.) κλίνες νοσηλείας, φορεία μεταφοράς ασθενών (50 τεμ.), αμαξίδια (50 τεμ.), κρεβάτια επιτόκων (3 τεμ.), εξεταστικές κλίνες (85 τεμ.), καρέκλες θαλάμου ασθενών (250 τεμ.) και τροχήλατα ακάθαρτου ιματισμού (35 τεμ.) για την αντικατάσταση του υπάρχοντος, λόγω παλαιότητας, εξοπλισμού του νοσοκομείου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών.

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προβλέπεται να χρηματοδοτήσει με 20.000 ευρώ την προμήθεια ανταλλακτικών και τις επισκευές ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πάτρας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα βλαβών.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενη από τα τεχνικά δελτία των αντίστοιχων έργων για την τελική έγκριση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr