background img
banner
banner

Παραίτηση  Βασιλείου από τα Ε.Α.Σ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ  ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων(Ε.Α.Σ), υπέβαλλε σήμερα Δευτέρα    ο Θεόφιλος Βασιλείου.

Η παραίτηση του κ.  Βασιλείου, έγινε στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα και στον Υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βασιλείου να επικαλείται προσωπικούς λόγους, που οδήγησαν την παραίτησή του.

Να θυμίσουμε πως ο Θεόφιλος Βασιλείου, μαζί με άλλα στελέχη των Ε.Α.Σ. είχαν βρεθεί τον περασμένο Οκτώβριο ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, για να ενημερώσουν για την πορεία του εργοστασίου, που λειτουργεί στο Αίγιο.

Τότε  ο Θεόφιλος Βασιλείου δικαιολόγησε την παρουσία της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας τα εξής: ” Θέλουμε να αναδείξουμε τη σοβαρότητα της μονάδας που λειτουργεί από το 1977. Τα Ε.Α.Σ. έχουν δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ. Αυτή τη στιγμή η εταιρία συμβάλλει με φορητό οπλισμό και πυρομαχικά στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Κατασκευάζουμε προϊόντα για αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουμε συνεργασία με τη Γαλλία, την Ινδία, την Ινδόνησία και το Μπαγκλαντές. Ο χειρισμός του ανθρώπινου δυναμικού είναι σοβαρή υπόθεση για εμάς και πριν αναλάβουμε είχε σχέση με “παρκάρισμα”  πολιτών ,με πολιτική σκοπιμότητα αλλά και για να τρώει ψωμί ο κόσμος. Αποχώρησαν 249 εργαζόμενοι και μαζί αποχώρησε και εμπειρία αυτών. Αναλάβαμε με   1.261.000.000 € χρέος προς τις τράπεζες και τώρα χρωστάμε 870 εκ. ευρώ.”  Επίσης ο κ. Βασιλείου ενημέρωσε το Σώμα ότι στο εργοστάσιο του Αιγίου έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα 500.000 όπλα G3 για τον ελληνικό στρατό, ενώ τώρα η μονάδα του Αιγίου  πρόκειται να αναβαθμίσει και να παρουσιάσει το νέο G3 με προηγμένη τεχνολογία.  Ήδη η ΕΒΟ κατασκευάζει το νέο Minimi, για τις Ειδικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το κάθε κομμάτι να έχει κόστος πάνω από 10.000€. Η ΕΒΟ είναι καύχημα για την περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά και τώρα είναι σε άνθηση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τότε , ρώτησαν πως μπορούν να βοηθήσουν, με τον Θεόφιλο Βασιλείου να προαναγγέλλει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις από την περιοχή.

Ωστόσο η παραίτηση του Θεόφιλου Βασιλείου από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου μπορεί να σχετίζεται με μια πιθανή υποψηφιότητά του στην Αχαΐα στις προσεχείς εθνικές  εκλογές, καθώς αν δεν πρόκειται περί συμπτώσεως τότε η ημερομηνία των  εκλογών στις 26 Μαΐου, σε έξι μήνες δηλαδή από την παραίτησή του, του δίνει το περιθώριο συμμετοχής σε αυτές όπως ορίζει ο νόμος.  Εξάλλου το σενάριο των τετραπλών εκλογών το Μάιο (Ευρωεκλογές, Εθνικές, Περιφερειακές, Δημοτικές) είναι το επικρατέστερο.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr