background img
banner
banner

Πλημμύρισε το πάρκινγκ της Αβύθου

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε… οριακό σημείο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο το δημοτικό πάρκινγκ στην Άβυθο καθώς η έντονη βροχόπτωση ανέβασε κατά πολύ την στάθμη του νερού, μετατρέποντας την έκταση σε… βούρκο. Λίγο έλλειψε μάλιστα να επαναληφθούν παλιότερα φαινόμενα όταν τα νερά της βροχής κατέληγαν μέσα στα καταστήματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του…

Η ανησυχία ήταν έντονη στο σημείο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου όπου η βροχή ήταν συνεχής, ενώ εκφράζονταν φόβοι πως εάν γινόταν πιο έντονη τότε η πλημμύρα θα ήταν αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργου Παλαιολογόπουλου στo Protionline.gr , ΄΄είναι βέβαιο πως αν ήταν πιο δυνατή η βροχή ή αν διαρκούσε περισσότερο, θα είχαν πλημμυρίσει τα καταστήματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πάρκινγκ. Όμως δεν πρόκειται για ένα σημερινό πρόβλημα. Και στο παρελθόν έχουν προκληθεί προβλήματα καθώς τα όμβρια ύδατα δεν μπορούν να συγκρατηθούν και δεν βρίσκουν διέξοδο προς τη θάλασσα΄΄. ΄΄Το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να είχε επιλυθεί με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Παλαιολογόπουλος, τονίζοντας πως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου γνωρίζει το πρόβλημα και πρέπει να επιληφθεί.

Αναφορικά με αντιπλημμυρικά έργα που έχουν εκτελεστεί στο σημείο στο παρελθόν, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδοδάφνης είπε πως ακόμη κι αν έχουν πραγματοποιηθεί, δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα, διότι ανά πάσα ώρα και στιγμή το πάρκινγκ γίνεται… λίμνη. ΄΄Το σημείο αυτό πρέπει να «θωρακιστεί». Φανταστείτε ότι έχουμε χειμώνα μπροστά μας΄΄, σημείωσε.

Καθυστερούν τα παράπλευρα…

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για το θέμα, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη επισήμανε πως πράγματι υπάρχει χρόνιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο, όπως είπε, δρομολογείται η εκτέλεση έργου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, ΄΄η κατασκευή αντιπλημμυρικών στο πάρκινγκ της Αβύθου είχε ενταχθεί στα παράπλευρα έργα της Ολυμπίας Οδού που επρόκειτο να εκτελέσει ο «Άκτορας». Πλην όμως και επειδή διαπιστώνουμε ότι αυτά καθυστερούν αρκετά, ενώ δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο έτσι την κατάσταση, αποφασίσαμε να προτείνουμε την ένταξη του έργου στα μικρά τεχνικά έργα του δήμου Αιγιαλείας που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2019 και για τα οποία εκπονεί την μελέτη η Τεχνική μας Υπηρεσία΄΄.

Κάπως έτσι φαίνεται πως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τα παράπλευρα έργα της εθνικής οδού, το συγκεκριμένο θα εκτελεστεί, ώστε να μην απειλούνται ιδιοκτησίες και μάλιστα σε… λίγα μόλις μέτρα απόσταση από τη θάλασσα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr