background img
banner
banner

Προχωρά ο δήμος την αγορά οικοπέδου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ Σ.Μ.Α.

Σε μειοδοτικό διαγωνισμό πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμαρχος Αιγιαλείας για την αγορά ακινήτου, που θα βρίσκεται πλησίον του Σ.Μ.Α. στη θέση «Νησί» της Τ.Κ. Τέμενης Δήμου Αιγιαλείας για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Σταθμού και την εναπόθεση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και την τοποθέτηση των κλαδοδεμάτων.
Την αναγκαιότητα της αγοράς αυτής είχε τονίσει ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, πριν από ένα χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας. Μάλιστα τότε ο Δήμαρχος είχε προτείνει στο Σώμα την αγορά οικοπέδου, 14,5 στρεμμάτων, που βρισκόταν πλησίον του Σ.Μ.Α , με σκοπό την επέκταση του Σταθμού αλλά και για άλλες βοηθητικές χρήσεις. Για το λόγο αυτό μάλιστα είχε ζητήσει πίστωση 58.500 €, ώστε να αγοραστεί ακίνητο που συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που ήταν απαραίτητα και που ήταν προς πώληση . Ωστόσο η πρόταση του Δημάρχου για απευθείας αγορά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των συμβούλων και έτσι θα ακολουθήθηκε η μοναδική πλέον οδός της διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού.

Καθορισμός των όρων από την Οικονομική Επιτροπή

Έτσι, στην έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας, προεδρεύοντος του Περικλή Παπαγιαννακόπουλου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, συζητήθηκε το θέμα του καθορισμού των όρων της διακήρυξης για την αγορά ακινήτου στην θέση “Νησί” στην Τέμενη.

Τα μέλη της Επιτροπής αφού άκουσαν την εισήγηση του προέδρου κλήθηκαν να ψηφίσουν . Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν πέντε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι κ.κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Μαρία Παπαχριστοπούλου και Μιχάλης Κυριακόπουλος, ενώ κατά ψήφισαν τρία μέλη της Ο.Ε. οι κ.κ. Βασίλειος Τομαράς, Βασίλειος Φιλιππόπουλος & και Μιχαήλ Κωνσταντίνου, τονίζοντας την αντίθεσή τους στην επέκταση των εγκαταστάσεων ΣΜΑ στον συγκεκριμένο χώρο. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε το τακτικό μέλος της Επιτροπής Φάνης Σταυρόπουλος.

Το προς αγορά ακίνητο, θα πρέπει να βρίσκεται πλησίον του Σ.Μ.Α. στη θέση «Νησί» της Τ.Κ. Τέμενης Δήμου Αιγιαλείας, να είναι δε εμβαδού 15 στρεμμάτων περίπου, σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης.

Τέλος να αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία είχε επαναληφθεί στο παρελθόν όταν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι της σχετικής διακήρυξης και στη συνέχεια διεξήχθη η φανερή προφορική μειοδοτική δημοπρασία, το αποτέλεσμα της οποίας εγκρίθηκε με την 161/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Επειδή όμως εσφαλμένα ελήφθησαν υπόψη στοιχεία σχετικά με τα τετραγωνικά μέτρα της μοναδικής προσφοράς, σύμφωνα με τα οποία το συνολικό εμβαδόν του ακινήτου ανερχόταν σε 12,719 τ.μ. και όχι νέο τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο τα ορθά τετραγωνικά ανέρχονται σε 12.181,40 τ.μ. πραγματοποιήθηκε ανάκληση της αριθ. 161/2018 απόφασης της Ο.Ε. σχετικά με την Έγκριση των Πρακτικών της Δημοπρασίας


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr