background img
banner
banner

Ψάχνουν ενοικιαστές μέσω Airbnb

ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Λίγες βδομάδες πριν τη  έναρξη των χειμερινών διακοπών, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ξεφύγουν και να απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στην επαρχία. Ένας ιδανικός προορισμός θα μπορούσε να είναι η Αιγιάλεια, με το ήρεμο και γραφικό τοπίο, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αιγίου,  και άλλων αξιοσημείωτων ορόσημων  που βρίσκονται στην περιοχή.  Η εύρεση και η αναζήτηση φτηνών προσφορών για διαμονή δεν παρουσιάζει πλέον  μεγάλες δυσκολίες χάρη σε μία ευρέως γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης καταλυμάτων σε συμφέρουσες τιμές. Η επονομαζόμενη πλατφόρμα ”Airbnb” περιλαμβάνει μία ποικιλία κατοικιών σε οικονομικές τιμές ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιώτη, έτσι ώστε να απολαύσει στο έπακρο τις διακοπές του.

Πρόκειται για μία ιστοσελίδα εύρεσης και αναζήτησης καταλυμάτων, η οποία παρέχει ένα ευρύ κατάλογο από προτεινόμενες κατοικίες (μονοκατοικίες, διαμερίσματα, γκαρσονιέρες, μεζονέτες, βίλες) σε αντίστοιχές τιμές. Η δημιουργία της έλαβε χώρα πριν 10 χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο και έκτοτε έχει γίνει η εναλλακτική μέθοδος  διαμονής αντί των ξενοδοχείων.  Συμφώνα με την εταιρία, η υπηρεσία παρέχει 5 εκατ.  κατοικίες, σε πάνω από 81.000 πόλεις σε 191 χώρες. Η συναλλαγή για την διαμονή  γίνεται εν συνεννόηση με τον ιδιόκτητη της κατοικίας που θα αναλάβει την φιλοξενία. Το ”Airbnb” επιδιώκει εκτός από τη  διευκόλυνση των πελατών να δημιουργήσει νέες εμπειρίες, ασφαλή και χαρούμενη διαμονή των τουριστών όλου του κόσμου.

Πάνω από 400 αποτελέσματα στην περιοχή της Αιγιαλείας…

Η Ελλάδα δείχνει ενεργή συμμετοχή στην πλατφόρμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου η δυνατότητα και ταξιδιών έχει αυξηθεί από τις προσφορές των αεροπορικών και μεταφορικών υπηρεσιών. Βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στα ταξίδια του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Ισχυρή παρουσία διαθέτει και η Αιγιαλεία με τους ιδιοκτήτες των κατοικιών να προθυμοποιούνται για την διάθεση των χώρων τους. Συγκεκριμένα, από  μία σχετική έρευνα του Protionline.gr ,  προέκυψε ότι οι διαθέσιμες κατοικίες για την περιοχή της Αιγιαλείας, κατά την περίοδο των διακοπών από τις 20- 31 Δεκεμβρίου  φτάνουν τα 400 αποτελέσματα. Την πλειοψηφία των αποτελεσμάτων καταλαμβάνουν η Άκρατα, το Αίγιο, το Διακοπτό και η Αιγείρα. Σημαντική παράμετρο αποτελεί το γεγονός ότι πάνω από τις μισές κατοικίες βρίσκονται δίπλα ή σε μικρή απόσταση από την θάλασσα.

Οι κατοικίες στην Ακράτα ξεπερνούν τις 45 καταχωρήσεις και  περιλαμβάνουν περίπου 13 μονοκατοικίες, περισσότερο από 15 διαμερίσματα και σπίτια που ανήκουν σε συγκροτήματα επιχειρήσεων, 5 ανεξάρτητα διαμερίσματα και 5 βίλες. Στα γύρω χωριά  όπως το Καθολικό, η Τράπεζα και η Πούντα υπάρχει παρουσία μικρότερης κλίμακας. Το Αίγιο έχει διαθέσιμές  γύρω στις 21  κατοικίες:12 διαμερίσματα, 2 ιδιωτικά διαμερίσματα, 3 μονοκατοικίες, 2 εξοχικά, μία βίλα αλλά και μία φάρμα. Τα καταλύματα βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της πόλης. Το Διακοπτό παρουσιάζει παρόμοιο αριθμό συνολικών κατοικιών, με την παραθαλάσσια ζώνη να κυριαρχεί και τη συμμετοχή αρκετών ιδιωτικών υπηρεσιών να είναι παραπάνω από φανερή: 14 σπίτια λίγα εκ των οποίων ανήκουν σε συγκρότημα κατοικιών, 3 διαμερίσματα (2 ιδιωτικά), 3 βίλες και ένα αρχοντικό. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει και η παραθαλάσσια περιοχή της Κράθης με  παροχή 12 καταλυμάτων, κυρίως διαμερισμάτων. Η Αιγιάλεια μετρά περίπου 25 κατοικίες με 9 διαμερίσματα, 5 ιδιωτικά διαμερίσματα  3 σπίτια, 4 συγκροτήματα οικιών και 4 βίλες. Χωριά όπως το Δερβενάκι, τα Νικολέικα, η Τέμενη, τα Διγελιώτικα, τα Βαλιμίτικα, τα Σελιανίτικα, ο Λόγγος, οι Νερατζιές, το Πυργάκι, ο Ψαθόπυργος ο Ρυζόμιλος, ο Ψαθόπυργος, οι Καμάρες, το Λαμπίρι  και άλλες περιοχές της Αιγιαλείας έχουν καταχωρήσεις στο σύστημα  αλλά η παρουσία τους δεν μπορεί να συγκριθεί με τις 4 προηγούμενες πόλεις, της Ακράτας, του Αιγίου, της Αιγείρας και του Διακοπτού. Τα καταλύματα που προσφέρονται ποικίλουν από μονοκατοικίες, διαμερίσματα και βίλες ενώ ο αριθμός κατοικιών ανά περιοχή δεν ξεπερνά τα 6.

Κόστος διαμονής ανάλογα την κατοικία..

Στις περιοχές που έγινε η έρευνα, η τιμή παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα το είδος της κατοικίας και των παροχών της. Οι τιμές στις ανεξάρτητες μονοκατοικίες  και τα διαμερίσματα  κυμαίνεται από 35- 58 ευρώ, ενώ στα ιδιωτικά φτάνει και τα 70-80, ή και το αντίστροφο. Οι μεγαλοκατοικίες  και οι βίλες μπορούν να φτάσουν τα 200-300 ευρώ αλλά αυξάνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός επισκεπτών τους, ακόμα και πάνω από τα 10 άτομα. Επομένως, η τιμή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αριθμό των επισκεπτών: στα οικονομικά καταλύματα οι ιδιοκτήτες δέχονται μικρό αριθμό επισκεπτών, ενώ στις πιο ακριβές οικείες ο αριθμός αυξάνεται. Στα έξοδα διαμονής περιλαμβάνονται το κόστος καθαρισμού και η παροχή υπηρεσιών με ειδικές προσφορές ανάλογα το κατάλυμα. Βασικές παροχές όπως η θέρμανση, το ζεστό νερό, η κουζίνα, η τηλεόραση είναι εκτός χρέωσης. Ως προς το είδος των κατοικιών παρά την μεγάλη χρήση της υπηρεσίας  από τα  ιδιωτικά συγκροτήματα, η πλειοψηφία των μονοκατοικιών και των ανεξάρτητων διαμερισμάτων αναδεικνύει την αληθινή φύση του Airbnb που ξεχωρίζει από τις ξενοδοχειακές υποδομές.

Η παρουσία της Αιγιάλειας στην πλατφόρμα Airbnb είναι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τις μεγάλες κωμοπόλεις  μέχρι τα μικρότερα χωριά. Ο αριθμός των αποτελεσμάτων που μετρά τις 400 καταχωρήσεις, αποδεικνύει το ενδιαφέρον τον ιδιοκτητών για συμμετοχή στην υπηρεσία και προσφορά των υπηρεσιών τους. Ο αριθμός των κατοικιών είναι μεγαλύτερος από ό,τι έδειξε η έρευνα, καθώς περιλαμβάνονται και πολλές μικρότερες περιοχές κοντά στις κύριες πόλεις και άλλες κοντινές περιοχές που αυξάνουν τα αποτελέσματα. Ο μεγάλος αριθμός των προσφερόμενων κατοικιών, των καταχωρήσεων αλλά και των διαμονών, όπως έδειξαν τα σχόλια των τουριστών, φανερώνει την ύπαρξη σημαντικής ζήτησης και πιθανότητα, όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Αιγιάλεια τα Χριστούγεννα, ξέρουν που να απευθυνθούν για την διαμονή τους.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr