background img
banner
banner

Στο… σανίδι του «Απόλλωνα» η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ 35 ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!

Η Συνέλευση της Βοστίτσας, που τοποθετείται χρονικά κοντά στις 26 Ιανουαρίου 1821 και καθιερώθηκε ως τοπική εορτή για το Αίγιο την συγκεκριμένη ημερομηνία, τιμήθηκε δε πέρυσι για πρώτη φορά ως επίσημη αργία με κάθε επισημότητα, εμπνέει και καθοδηγεί… Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών προετοιμάζεται μία… θεατρική υπερπαραγωγή που όμοιά της δεν έχει επιχειρηθεί πάλι στην περιοχή και αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός για την Αιγιάλεια και όχι μόνο!

Ήδη, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και το όλο εγχείρημα βρίσκεται στα… χέρια των πλέον ειδικών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένα αποτέλεσμα που θα είναι αντάξιο του σπουδαίου ιστορικού γεγονότος!

Με την αρμόζουσα βαρύτητα, δύο άνθρωποι του Πολιτισμού η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλεία Βάνα Μπεντεβή στην οποία οφείλονται πάρα πολλά για την αναγνώριση του γεγονότος και την καθιέρωση της επετείου και ο Κώστας Κλάγκος, συνεργάζονται για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα ώστε να καταλήξουν στο κείμενο στο οποίο θα στηριχθεί η θεατρική παράσταση.

Θα παρουσιαστούν σε θεατρική απόδοση οι πέντε συνεδρίες

Το έργο θα ανέβη την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων» και σκοπό έχει να παρουσιάσει τα γεγονότα έτσι ακριβώς όπως έχουν καταγραφεί από ιστορικούς. Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κλάγκος, ΄΄έπειτα από πολύμηνη έρευνα στις ιστορικές πηγές με πρώτη την κ. Μπεντεβή, καταλήξαμε στο τελικό κείμενο. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή με επετειακό και συμβολικό χαρακτήρα. Θα παρουσιαστούν σε θεατρική απόδοση οι πέντε συνεδρίες που αποτέλεσαν την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, ενώ θα λάβουν μέρος περί τους 35 ηθοποιούς – μέλη θεατρικών ομάδων της περιοχής όπως η ομάδα των Αποφοίτων, των Μονολόγων, της Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού και άλλοι συνεργάτες΄΄.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή υποστηρίζεται από τον δήμο Αιγιαλείας, ενώ δεν αποκλείεται το έργο να ανέβει και την επομένη (Δευτέρα 27 Ιανουαρίου) στην Τέμενη, εκεί όπου στοιχεία δείχνουν ότι έλαβαν χώρα προσυγκεντρώσεις εν όψει της Μυστικής Συνέλευσης.
Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και το έργο αναμένεται να… πρωταγωνιστήσει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της τοπικής επετείου, που φέτος, δεν είναι γνωστό εάν θα πλαισιωθούν από επίσημες παρουσίες όπως πέρυσι που τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως και να έχουν, η εν λόγω θεατρική παράσταση αναμένεται να αποτελέσει μείζον γεγονός για τα τοπικά πολιτιστικά πράγματα…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr