background img
banner
banner

Στο «σκαμνί» κάτοικος των Καμαρών επειδή κατήγγειλε… φορμόλη στα ψάρια

ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ…

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη και με βαριές κυρώσεις βρίσκεται ο ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ο οποίος διαμένει στις Καμάρες, επειδή κατήγγειλε εταιρείες για καταστροφικές πρακτικές εκτροφής ψαριών με ουσίες που καταφθάνουν στα… πιάτα μας. Οι καταγγελίες του, όχι μόνο δεν οδήγησαν σε έρευνα γύρω από συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά είχαν σαν αποτέλεσμα την απόλυσή του, αλλά και βροχή μηνύσεων εναντίον του για εξύβριση, απαγωγή και άλλες κατηγορίες.
Πλέον, ο κ. Λοβέρδος Στελακάτος, έχει μπροστά του μια σειρά από δικαστικές μάχες, ενώ του έχουν ήδη επιβληθεί εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο ίδιος και οι δικηγόροι του, έχει δικαστεί ερήμην, χωρίς να ενημερωθεί για το δικαστήριο που είχε στις 18 του περασμένου Μάη και στο οποίο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών! Μια ποινή για την οποία ενημερώθηκε στις 19 Σεπτέμβρη από την Εισαγγελέα Ηγουμενίτσας!

«Βροχή» μηνύσεων

Οι καταγγελίες για επικίνδυνες πρακτικές ιχθυοκαλλιέργειας έχουν γίνει εδώ και καιρό στους αρμόδιους φορείς. Ο ίδιος συνέλεξε στοιχεία για τις παραπάνω πρακτικές και έδωσε το σχετικό υλικό στο Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα το καλοκαίρι του 2017. Η απάντηση που πήρε από τον υπάλληλο του φορέα που παρέλαβε το υλικό ήταν «Χαρά στο κουράγιο σου που τα βάζεις μ αυτούς». Στη συνέχεια κατέθεσε το υλικό στο τμήμα αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Εκεί, όπως εξηγεί, του απάντησαν «ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου».
Στη συνέχεια κατέθεσε το υλικό στο Λιμενικό Σώμα για να ακολουθήσει… βροχή μηνύσεων από συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ δεν έλαβε ποτέ απάντηση στο ερώτημά του «πώς είναι δυνατόν να πέφτουν τόνοι φορμόλης καθημερινά μέσα στη θάλασσα και να μη μιλάει κανείς;». Η φορμόλη πάντως, κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι, αφού μπορεί να προκαλέσει από σοβαρούς ερεθισμούς μέχρι καρκίνο, σύμφωνα με το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr