background img
banner
banner

Συνεργασία επαγγελματιών με τοπικές κοινότητες και συλλόγους

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων τής Ανατολικής Αιγιάλειας, είχαν προχθές το βράδυ μέλη του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, στο Κράθιο (πρώην κτήριο ΟΣΕ) και σκοπό είχε να συζητηθούν θέματα για την Ανατολική Αιγιάλεια.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς και έγινε μία ουσιαστική συζήτηση για θέματα που απασχολούν ευρύτερα την περιοχή και τους επαγγελματίες της. ΄΄Κατατέθηκαν μία σειρά από απόψεις και προτάσεις για το πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ανατολική Αιγιάλεια καλύτερη για τους κατοίκους της και πιο ελκυστική για τους επισκέπτες΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Ανάληψη πρωτοβουλιών

Στην ίδια συνάντηση, αναφορά έγινε και στα προβλήματα και τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών, τόσο απέναντι στον δήμο όσο και στο κράτος, με τα μέλη του να επισημαίνουν πως πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να δοθεί μία ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Ιδιαίτερα, συζήτηση έγινε για τα τέλη που υποχρεούνται να καταβάλουν οι επαγγελματίες προς τον δήμο, τα οποία όμως, κρίνουν πως δεν τα… εισπράττουν ανταποδοτικά. ΄΄Δυστυχώς, τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ πληρώνουμε υψηλά τέλη, δεν μας αποδίδονται. Είμαστε κάπως στο περιθώριο και η κατάσταση είναι ζοφερή. Αυτός είναι και ο λόγος που συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες εμείς για τον τόπο μας΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ανά Τοπική Κοινότητα προγραμματίζονται κάποιες δράσεις που θα δώσουν χαρά σε ντόπιους και επισκέπτες, αρχής γενομένης από τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. ΄΄Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι φορείς της Ανατολικής Αιγιάλειας πρέπει να συνεργαστούμε για να κάνουμε πράγματα για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, κάνοντας γνωστό ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr