background img
banner
banner

Θα συμμετέχει και ο δήμαρχος στο Rally

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “1Ο REGULARITY RALLY ΒΟΣΤΙΤΣΑ 2018” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΑ

Το 1ο Regularity Rally Βοστίτσα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνα ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων για την Αλμα Αγίου. Αυτή τη στιγμή είναι “προ των πυλών” και είναι ανοιχτές οι συμμετοχές έως την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου για όσα πληρώματα θα λάβουν μέρος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΑΛΜΑ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, παρουσία του δημάρχου και του προέδρου του ΝΠΔΔ, δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του αγώνα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

“Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ έχει αναθέσει για πρώτη φορά σε αχαϊκό αθλητικό σωματείο τη διοργάνωση αγώνα regularity σε πρωταθληματικό επίπεδο. Το γεγονός αποτελεί τιμή και πρόκληση για την “AΛΜΑ”, τόνισαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΑΛΜΑ, Σωκράτης Αγγελόπουλος και Κώστας Μίχαλος, ενώ παρών ήταν και ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Αρίστος Τηλιγάδης.

Εκκίνηση από τον Πύργο

Έτσι λοιπόν, την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 το Αίγιο θα φιλοξενήσει το 1ο Regularity Rally Βοστίτσα, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το ιστορικό όνομα της πόλης. Ο ιδιαίτερος αυτός ο αγώνας θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την γραφική πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στις 10 το πρωί. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αντίκες θα είναι οι δρόμοι που συνδέουν τα ορεινά χωριά της Αχαΐας, περνώντας ενδεικτικά από την Ακράτα,τη Ζαρούχλα, τον Τσιβλό και θα καταλήξει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή δεν μπορεί να ανακοινωθεί πιο αναλυτικα, λόγω του κανονισμού. Η αναλυτική διαδρομή γνωστοποιείται στους συμμετέχοντες μαζί με το βιβλίο roadbook την Κυριακή του αγώνα. Tα πληρώματα θα ξεκινήσουν στις 10:30 από το σημείο της πλατείας για να τερματίσουν στις 4:30 περίπου (το πρώτο αυτοκίνητο) στα Ψηλά Αλώνια και πάλι. Τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα είναι κατασκευής 1990 και πριν. Όλα είναι άψογα συντηρημένα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν αυτή την δοκιμασία της διαδρομής. Με τον όρο ιστορικό αυτοκίνητο “αντίκα”, σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα έχουν όλα τα εξαρτήματά τους γνήσια εργοστασιακά δηλαδή χωρίς άλλου τύπου ανταλλακτικά. Είναι ακριβώς όπως όταν βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου ως καινούργια.

Χρονική ακρίβεια διέλευσης

Σκοπός του ράλι δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η χρονική ακρίβεια διέλευσης από τα ορισμένα σημεία της διαδρομής. Τα πληρώματα θα πρέπει να προσαρμόσουν την μέση ωριαία ταχύτητα που θα κινηθούν ώστε να πετύχουν ιδανικούς χρόνους στα σημεία αυτά που αναφέρονται από το Roadbook.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Αιγιάλειας και τον δήμαρχο κύριο Παναγόπουλο, ο οποίος είναι και επίτιμος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα και θα συμμετάσχει με το προσωπικό του, κλασσικό αυτοκίνητο”, τόνισε ο Κώστας Μίχαλος και συνέχισε “Επίσης να ευχαριστήσουμε το ΝΠΔΔ Αιγιαλείας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου τον Κ. Βαρδάκη. ένα μεγάλο ευχαριστώ δεν μπορούμε να μην πούμε στην τοπική αγορά και στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης μας οι οποίοι για ακόμα μία φορά σε ακόμα μία διοργάνωση, ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν με την συνδρομή τους Στο φυλλάδιο του αγώνα που θα μοιραστεί ως ένθετο στην Εφημερίδα Πρώτη της Αιγιάλειας μέσα την επόμενη εβδομάδα και επίσης θα μοιράζεται στα σημεία της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων”.

Από την πλευρά τους, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ έδωσαν συγχαρητήρια στην ΑΛΜΑ που με αυτόν το αγώνα προβάλλει την πόλη και το ορεινό μέτωπο της Αιγιάλειας, σε μία δύσκολη – για την εποχή – τουριστική περίοδο. “Ενώνει δύο αδελφούς δήμους και εύχομαι στο μέλλον και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις να συνεισφέρουν σε αυτό” πρόσθεσε ο Θανάσης Παναγόπουλος.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι το ΠΥΡΓΟΣ καφέ-μπαρ στην πλατεία υψηλών αλωνίων των αδελφών Φράγκου. Χορηγοί επίσης είναι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων Οικονόμου, το AUTOVISION ΚΤΕΟ Αιγίου και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr