background img
banner
banner

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η Αναστασία Ευσταθίου

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ “Ο ΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ” ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΙΚΡΟΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ

Μια ακόμα σημαντική στιγμή στη συγγραφική ζωή της Αναστασίας Ευσταθίου, είναι το δεύτερο βραβείο που κατέκτησε στο 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Μικροαφηγήματος για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο διαγωνισμός αφορούσε τη συγγραφή ενός μικροαφηγήματος, με μέγιστο όριο τις 750 λέξεις, στις οποίες να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε η εξής πρόταση: «…πέφτοντας το βιβλίο άνοιξε στη σελίδα 22» και διεξήχθη από την  Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας.

Η συγγραφέας αναφέρει σχετικά με το μικροαφήγημα ” ο Στασιάρχης”, που της έδωσε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό : ” Η ιστορία, συμπύκνωση μιας αφήγησης που ολοκληρώνω αυτή την εποχή, διαγωνίστηκε μαζί με άλλες 37 ιστορίες μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Απέσπασε το δεύτερο βραβείο και μου έδωσε μεγάλη χαρά” ενώ σημειώνει πως πρόκειται για την πραγματική ιστορία του παππού Ανδρέα Παμπούκη.

Για την απονομή του βραβείου η κ. Ευσταθίου αναφέρει πως : ” Το βράδυ της απονομής στον ζεστό «+δετήρα» αφιέρωσα την ιστορία του Στασιάρχη στον εγγονό του, Ανδρέα. Ο άνθρωπος που με στήριξε όλο αυτόν τον καιρό στη συγγραφή του εγχειρήματος είχε πολλούς λόγους να συγκινηθεί μαζί μου. Το να διαβάζεις, δε την ιστορία σου και να μοιράζεσαι τη γραφή σου με άλλους είναι μοναδική εμπειρία…”

Τέλος ξέχασε να αναφερθεί σε όσους την στήριξαν στην συγγραφική της προσπάθεια τονίζοντας : ” Ευχαριστώ τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και τον εκδότη Ανδρέα Τσιλίρα για την όμορφη και προσεγμένη έκδοση που φιλοξενεί τη μικροαφήγησή μου, τους διοργανωτές του διαγωνισμού της βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης, του Τμήματος Φιλολογίας, την κριτική επιτροπή που αποφάσισε με τη διαδικασία αξιολόγησης με «τυφλό» σύστημα, καθώς και τους δικούς μου ανθρώπους, που εκείνο το βράδυ ήπιαμε ένα κρασί στη μνήμη μα και στην υγειά των απογόνων του Στασιάρχη.”

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr