background img
banner
banner

Χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για έργα στα σχολεία

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε λήψη αποφάσεων για τα σχολεία της Αιγιάλειας προχώρησε προχθές, στην συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Οι αποφάσεις αφορούσαν εκτέλεση έργων επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων από τις σχολικές επιτροπές με τις αντίστοιχες πιστώσεις καθώς και τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αντιδημάρχου Βάσως Ψυχράμη και αφού είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της Δ.Ε.Π. τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ελήφθη απόφαση για την διάθεση ποσού 5.800€ στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δ. Αιγιαλείας από τον Δημοτικό προϋπολογισμό 2018 που αφορά εκτέλεση έργων επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων από την σχολική επιτροπή. Άλλα τόσα χρήματα, θα δοθούν στις Δευτεροβάθμια για τους ίδιους σκοπούς.

Συγκεκριμένα, η Δ.Ε.Π. λαμβάνοντας υπόψη της τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των σχολείων μικρής κλίμακας ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου 2018-2019, έκανε δεκτό το αίτημα των δύο Επιτροπών, περί χρηματοδότησής τους με το ποσό των 5.800€ έκαστη από τον δήμο Αιγιαλείας. Τα ποσά θα επιβαρύνουν τον δημοτικό προϋπολογισμό έτους 2018.

Καμία μεταβολή, μόνο αναβαθμίσεις

Σε ό,τι αφορά τις μεταβολές σχολικών μονάδων το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, διότι έως τις 5 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει αποσταλεί η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε είδους μεταβολή έτους 2019-2020, στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στις οικίες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Με σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας για το σχολικό έτος 2019-2020 πλην των εξής περιπτώσεων:

Μεταβολές Σ.Μ.Ε.Α.Ε: 1. Προαγωγή του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Αιγίου από 5/θ σε 6/θ. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 28 μαθητές, ενώ το τρέχον σχ. έτος είναι 30 μαθητές. Το σχ. έτος 2019-20 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 31 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

Μεταβολές σχολικών μονάδων Γενικής Αγωγής: 1. Προαγωγή του Δ.Σ. Μεγανίτη από 1/θ σε 2/θ. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 20 μαθητές, ενώ το τρέχον σχ. έτος είναι 15 μαθητές. Το σχ. έτος 2019-20 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 18 μαθητές, στην πλεοψηφία τους μαθητές Ρομά. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

2. Προαγωγή του Δ.Σ. Διακοπτού από 10/θ σε 11/θ. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 153 μαθητές, ενώ το τρέχον έτος είναι 157 μαθητές. Το σχ. έτος 2019-20 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 201 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη. 3. Προαγωγή του Ν/Γ Διακοπτού από 2/θ σε 3/θ. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 34 μαθητές, ενώ το τρέχον σχ. έτος είναι 51 μαθητές. Το σχ. έτος 2019-20 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 53 μαθητές. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

Επικαιροποίηση της απόφασης περί συγχωνεύσεων

Επίσης, αποφασίστηκε να μην επέλθει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας, για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς και την επικαιροποίηση της υπ’ αριθ.429/2017 απόφασης του Δ. Συμβουλίου Αιγιαλείας που αφορούσε την Αναστολή της εφαρμογής της αριθ. 71336/Δ4/24-6-2011(ΦΕΚ 1575 Τ.Β, Υ.Α.) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης» κατά το μέρος που αφορά στη συγχώνευση του ΓΕΛ Αιγείρας με το ΓΕΛ Ακράτας, της Δ/νσης ΔΕ Αχαΐας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της κ. Ψυχράμη, όπως αποφασίστηκε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr