background img
banner
banner

Χρήσιμες επαφές και εποικοδομητικές συναντήσεις

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΒΑΡΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος τής Αιγιάλειας επικεντρώθηκε κατά την συμμετοχή του στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής δήμου Αιγιαλείας. Ο Στράτος Βαρδάκης ήταν παρών εκ μέρους του δήμου συμμετέχοντας στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιώντας σημαντικές γνωριμίες και επαφές με ανθρώπους του χώρου.

Μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δόθηκε έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με την Περιφέρεια να είναι η τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι επισκέπτες της Έκθεσης γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα, που παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος ήταν η ανάπτυξη του οινο-γαστρονομικού τουρισμού, μέσω της συνεργασίας φορέων της αγροδιατροφικής αλυσίδας και των τουριστικών επιχειρήσεων.
Αναφορά στον ιδιαίτερο ρόλο των τοπικών προϊόντων και στην συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης που οργανώθηκε από την διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ.

Μιλώντας στο Protionline.gr  για την συμμετοχή στην έκθεση, ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι του δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσει εποικοδομητικές συναντήσεις που δημιουργούν μεγάλες προοπτικές για την ανάδειξη του δήμου Αιγιαλείας σε τουριστικό επίπεδο. Επίσης, όπως τόνισε, άριστες εντυπώσεις άφησε το δίλεπτο βίντεο του δήμου Αιγιαλείας που προβλήθηκε σε ένα περίπτερο στο οποίο συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο και φιλοξένησε τα πιο πολλά δρώμενα, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν η τιμώμενη περιοχή. ΄΄Επιστρέψαμε με την αίσθηση ότι αφήσαμε ως περιοχή πολύ καλές εντυπώσεις. Δημιουργήσαμε νέο κύκλο επαφών που πλέον γνωρίζουν την περιοχή μας και τι μπορεί να προσφέρει΄΄, επισήμανε ο κ. Βαρδάκης.

Κρασί και γαστρονομία

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ετοίμασε ένα γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εκδήλωση «Οι Δρόμοι του Κρασιού».
Αναφορικά με τη συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ειδική εκδήλωση για το κρασί, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε σε δήλωση του: ΄΄Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται από ποιοτική αμπελουργία λόγω των ιδιαίτερων εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και θεωρούνται ιδανικές για την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας. Παράγονται οι τοπικοί οίνοι λευκοί και ερυθροί με ιδιαίτερο στυλ που εξελίσσεται διαχρονικά. Στην ποικιλιακή τους σύνθεση συμμετέχουν Οίνοι ΠΟΠ (ΟΠΕ) Μαυροδάφνη Πατρών, Μοσχάτος Πατρών, Μοσχάτος Ρίου αλλά και Οίνοι ΠΓΕ αθήρι, ασύρτικο, λαγόρθι, μαλαγουζιά, μοσχάτο άσπρο, ροδίτης, ρομπόλα, σαρντονέ, ρίσλινγκ, σοβινιόν μπλαν, τρεμπιάνο, μαύρο Καλαβρυτινό, μαυροδάφνη, καμπερνέ φραν, καμπερνέ σοβινιόν, γκρενάς ρουζ, μερλό, σιρά. Τα οινοποιεία της περιοχής είναι επισκέψιμα και αξίζει να σημειωθεί ότι παράγονται και βιολογικά κρασιά΄΄.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συμπίπτει με μια περίοδο σημαντικής αύξησης της ροής των επισκεπτών προς την περιοχή. Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας ανέφερε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η Δυτική Ελλάδα σημείωσε αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 73% και των διανυκτερεύσεων κατά 51%.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr