background img
banner
banner

Ανοίγει μεθαύριο το «Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη Ακράτας»!

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Λαμπιόνια! Στολίδια! Μουσική και… Ξεκινάμε!!! Όλα είναι έτοιμα! Άπαντες στη θέση τους για την έναρξη στο «Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη Ακράτας», το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά στις 17:30 με τον στολισμό του δέντρου της πλατείας με χειροποίητα στολίδια και την απαραίτητη βοήθεια του ξυλοπόδαρου…

Με το φωτισμό του δέντρου το εργαστήρι ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται, με πολλές εκπλήξεις ενώ η Φιλαρμονική Ακράτας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Ασημακόπουλου, μας ταξιδεύει μελωδικά και λίγο αργότερα τη μουσική «σκυτάλη» παίρνει η street band «Ulaloum» με ήχο, κίνηση και ροκ διάθεση.

΄΄Θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε πίνοντας gluhwein που προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Η νεράιδα  του Χειμώνα θα μας ξεναγήσει στη «γειτονιά» του Αϊ Βασίλη, στο σπίτι, το ταχυδρομείο, το μαγικό εργαστήρι του, το ατελιέ των ξωτικών, το ζαχαρόσπιτο που πλαισιώνουν τη «γειτονιά» του αγαπημένου των παιδιών που φέτος στήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της Ακράτας (οδός Κανελλοπούλου)΄΄, αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος από την Κοινότητα Ακράτας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννησις», θα συνεχιστούν καθημερινά με δωρεάν είσοδο μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 11.00 το πρωί μέχρι 8.00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων, είναι το ακόλουθο. Σάββατο 22/12/18: Μια μέρα πλούσια σε φαντασία ξεκινά… 11:00 ξεκινάμε με ρυθμοκινητικό event από την Ε` τάξη του 1ου δημοτικού σχολείου Ακράτας και συνεχίζουμε με …Χριστουγεννιάτικες σκανταλιές με την εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελακοπούλου-15:00 Παρουσίαση του παραμυθιού της κ. Αναστασίας Ευσταθίου «ΑΓΑΠΟΥΛΙΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ’’, από τις Γ` και Δ` τάξεις του 1ου δημοτικού σχολείου Ακράτας, 16:30 Η σχολή χορού «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» της Μαργιάννας Καρασαββίδου επι σκηνής με κλασσικές και μοντέρνες χορογραφίες γεμάτες κέφι και ρυθμό. 18:00 «ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» , ταξιδεύοντας μουσικοποιητικά με το φως της αγάπης και της ειρήνης με την Αλεξάνδρα Ράπτη (ηθοποιός/εμψυχώτρια), με τον Δημήτρη Ρογκανά (φιλόλογος) και στο πιάνο ο Χρήστος Τσαντούλης. 19:00 «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ». Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στη βιβλιοθήκη Ακράτας από τα παιδικά τμήματα της Τατιάνας Καραδήμα.

Κυριακή 23/12/18: Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ πλημμυρίζει χριστουγεννιάτικες μυρωδιές… 09:00 – 13:00 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – αιμοδοτικός Σύλλογος “Ο ΔΕΣΜΟΣ”, κέντρο υγείας Ακράτας. 11:00 «ΖΑΧΑΡΟΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΕΦ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ», εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με τον Αριστοτέλη Πετρόπουλο. 16:00 Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων». 17:00 Ο παιδικός σταθμός «ΚΑΡΑΜΕΛΑΚΙΑ», θα μάθει στα νανάκια αλλά και σε όλους εσάς πως με λίγες και απλές κινήσεις σκαρφαλώνουμε στο έλκηθρο του Αϊ Βασίλη. 18:00 Χορεύουμε χριστουγεννιάτικη γιάνκα με τον Αϊ Βασίλη. Δευτέρα 24/12/18: Μια μέρα γεμάτη περιποιήσεις ξημέρωσε… 11:00 Απίστευτες μεταμορφώσεις στο Ατελιέ των Ξωτικών, ενώ τα πινέλα στο Μαγικό Εργαστήρι των Ξωτικών, θα πάρουν φωτιά!!! 12:00 Η συγγραφέας Άννα Δενδρινού, αφηγείται το παραμύθι «Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΥ». 16:00 Οι συγγραφείς Ά. Δενδρινού και Α. Ευσταθίου σε ένα εργαστήρι παραμυθοπλασίας. 18:00 Το παιδικό χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ’’, θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση της Αργυρώς Αποστολοπούλου. Γευστικά κεράσματα, προσφορά των εθελοντικών ομάδων.

Τρίτη 25/12/18: Το “Πνεύμα των Χριστουγέννων” σας καλεί να μοιραστεί μαζί σας τη μαγεία των Χριστουγέννων… 11:00 Δαχτυλόκουκλες και γιορτινό facepainting στο Ατελιέ των Ξωτικών. Στο Μαγικό Εργαστήρι οι μικροί μας φίλοι βιώνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με πολύχρωμα υλικά και μαγική Χριστουγεννόσκονη. 18:00 Στο ραδιοφωνικό σταθμό του Εργαστηρίου, έχουμε βραδιά karaoke. Τετάρτη 26/12/18: Σήμερα ο Αϊ Βασίλης θα μαστορέψει το έλκηθρο του, με την βοήθεια των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας… 11:00 Μάθημα ρομποτικής και ανάπτυξης προγραμμάτων με την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής Ιωάννη Ζαβούνη. 16:00 Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού της Αναστασίας Ευσταθίου «Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ». 18:00 Ρυθμοκινητικά παιχνίδια και συναισθηματική αγωγή με θέμα το διαχρονικό παραμύθι του Ντίκενς “Σκρουτζ” με την ομάδα «ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ». Πέμπτη 27/12/18:Μια μέρα έντονης φαντασίας και συναισθημάτων ξεκινά… 11:00 Η συγγραφέας Μαίρη Χάψα-Ψαρρού μας παρουσιάζει το παραμύθι της «Μαμά υπάρχει Αϊ Βασίλης;». 16:00 Παιχνίδια λόγου και σκέψης με τη συγγραφέα Μαίρη Χάψα Ψαρρού. 18:00 «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ», έντεχνη βραδιά με την Αγγελική Παπανδρέου (κιθάρα, φωνή) και τον Χρήστο Τσαντούλη στο πιάνο.

Παρασκευή 28/12/18: Ο Αϊ Βασίλης σήμερα ξύπνησε με πολλά σχέδια… 11:00 «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ», παιδικό ανοιχτό εργαστήρι ζωγραφικής με την ζωγράφο Τατιάνα Καραδήμα. 16:00 «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΣΚΟΝΗΣ», ανοιχτό εργαστήρι Χημείας με την Ελευθερία Σταματοπούλου. 17:00 Παραδοσιακοί χοροί με το εφηβικό τμήμα της χορευτικής ομάδας «ΣΕΜΕΛΗ» του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελοκήπων και το Χορευτικό ενηλίκων Ακράτας πολιτιστικού συλλόγου “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ’’ υπο την καθοδήγηση της Αργυρώς Αποστολοπούλου.

Σάββατο 29/12/18: Μια μέρα πλούσια σε πολύχρωμες εικόνες ξεκινά… 11:00 Τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τα τμήματα κομμωτικής & αισθητικής θα μοιραστούν μαζί μας τις μυστικές περιποιήσεις ομορφιάς του Αϊ Βασίλη. 16:00 «Τραπεζάκι στρώσου», μία αφήγηση με τους ήρωες να ζωντανεύουν μέσα από κινήσεις με καπέλα και υφάσματα από την παιδαγωγό/εμψυχώτρια Αθηνά Σκανδάμη. 17:00 Η παιδική χορωδία του Συλλόγου Φιλαρμονική Ακράτας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου μας ταξιδεύουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. 19:30 Τραγουδάμε με τον Ορφέα Ζαφειρόπουλο (Ηθοποιός/Μονωδός Μέγάρου Μουσικής).

Κυριακή 30/12/18: Κοιτάζουμε από το ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ… 11:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την Πόπη Βασιλείου. 16:00 Αφιερώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό, μουσική και χορός. 17:00 Γλυκοπαρασκευάσματα από τον Αριστοτέλη Πετρόπουλο. 19:00 Διαδραστική προβολή παιδικής ταινίας. Δευτέρα 31/12/18: Αποχαιρετώντας το 2018… 11:00 Γράφουμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη πασπαλισμένο με μαγική Χριστουγεννόσκονη. 12:00 Μπαλονοκατασκευές και facepainting. 14:00 Ελάτε να παίξουμε με τις ευχές μας για τη νέα χρονιά! Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν ραντεβού με τον Αϊ Βασίλη. 16:00 Μαζί μας το konstantinart να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της τέχνης του onestroke. 19:00 Ακούμε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από την Φιλαρμονική Ακράτας, στέλνουμε με τον Αϊ Βασίλη τις ευχές μας στον ουρανό και χορεύουμε περιμένοντας το 2019.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr