background img
banner
banner

Αντιδράσεις από εμπόρους για την αποψινή πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ…

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί στην τοπική αγορά με το αίτημα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας προς την αρμόδια υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου για κλείσιμο της οδού Κλεομένους Οικονόμου (από Τρίγωνη Πλατεία έως Μητροπόλεως) σήμερα το απόγευμα, με αφορμή εορταστικά δρώμενα που έχουν προγραμματιστεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Η αντίδραση μεγάλου αριθμού εμπόρων ήταν έντονη χθες το πρωί, με κάποιους να εκτιμούν ότι θα έχουν απώλεια του τζίρου τους, δεδομένου ότι και το απόγευμα της Black Friday, που συνέβη κάτι αντίστοιχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά –όπως ισχυρίζονται- ερήμωσε συγκεκριμένα σημεία της αγοράς.

Κυρίως καταστηματάρχες της Μητροπόλεως αλλά και της Κλ. Οικονόμου, της Ευθ. Γάτου και άλλων εμπορικών δρόμων, ανέφεραν πως ειδικά μέσα στην εορταστική περίοδο, δεν είναι ώρες για… πειράματα, την στιγμή μάλιστα που προσφάτως το εγχείρημα του πεζόδρομου απέτυχε κατά κοινή ομολογία. Έτσι, προχώρησαν στην συγκέντρωση υπογραφών (μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από τριάντα), αντιδρώντας στο απογευματινό κλείσιμο της πιο κεντρικής αρτηρίας του εμπορικού κέντρου με κάποιους επαγγελματίες της Μητροπόλεως να ισχυρίζονται πως το βάρος πέφτει στην πλατεία κι αυτοί παραμένουν αποκομμένοι…

Η… φιτιλιά άναψε από την οδό Μητροπόλεως με έντονη αντίδραση από προχθές ακόμη που έγινε γνωστή η πρόθεση της διοίκησης του Συλλόγου, με αποτέλεσμα, πολλά μέλη του Δ.Σ. να γίνουν αποδέκτες παραπόνων. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και νυν μέλος του Δ.Σ. Λάμπης Παπαδόπουλος, μετά από συνεχείς οχλήσεις συναδέλφων του, πραγματοποίησε επισκέψεις στα καταστήματα, δεχόμενος τα έντονα παράπονα των εμπόρων. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επισκέφθηκε την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων της Μητροπόλεως και εισέπραξε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών όπως και αρκετά στην Κλ. Οικονόμου και αλλού που επίσης είχαν αντίθετη άποψη με την σημερινή πεζοδρόμηση.

Δεν είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

΄΄Κάποιοι θέλουν να απομονώσουν τον κόσμο στην πλατεία. Λαμβάνουν έτσι αποφάσεις από μόνοι τους΄΄, επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «καυτηριάζοντας» το γεγονός ότι ενώ στο τελευταίο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, τους γνωστοποιήθηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην πλατεία, ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη του Δ.Σ. πολλώ δε μάλλον του συνόλου των εμπόρων ώστε να ληφθεί τέτοια απόφαση. ΄΄Χωρίς να γίνει κάποια έρευνα στην αγορά και να καταγραφούν οι απόψεις των εμπόρων των μελών που αποτελούν την δύναμη του Συλλόγου, το προεδρείο πήρε απόφαση, στο πλαίσιο της πολιτικής του «κλειστός σύλλογος για όλους» για πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου το απόγευμα της Πέμπτης, ημέρα από την οποία έχει να περιμένει πολλά η τοπική αγορά. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να… παίζουν με τους τζίρους των επιχειρήσεων και να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους΄΄, σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου προχώρησε χθες στην συλλογή υπογραφών μελών του Συλλόγου που ζητούν να μην εκτελεστεί αυτή η απόφαση και να παραμείνει ανοικτή η Κλ. Οικονόμου και κάποιους να του εκφράζουν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη! Επίσης, μέχρι και χθες βράδυ ασκούνταν πιέσεις ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση.

Χωρίς στολισμό κεντρικότατο σημείο της αγοράς

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι της Μητροπόλεως, από την Κλ. Οικονόμου έως και πιο πάνω από την Παναγιωτοπούλων, διαμαρτύρονται διότι στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αγοράς, δεν έχει τοποθετηθεί εορταστικός διάκοσμος. ΄΄Οι συνάδελφοι δικαιολογημένα αντιδρούν γιατί δεν έχει μπει ούτε… ένα λαμπιόνι μπροστά από τα καταστήματά τους. Ο δήμος Αιγιαλείας οφείλει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να προχωρήσει στην τοποθέτηση εορταστικού διακόσμου. Είναι απαράδεκτο να φωτίζονται και να στολίζονται άλλα σημεία της αγοράς κι άλλα να… βυθίζονται στο σκοτάδι΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr