background img
banner
banner

Αποφασίζουν κινητοποιήσεις για τον ΧΥΤΑ…

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σε επεξεργασία των προτάσεων για διάφορες μορφές αντίδρασης που κατατέθηκαν και λήψη αποφάσεων σχετικά με το ποιες θα υιοθετηθούν, θα προχωρήσει αυτές τις μέρες η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας που διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Ο προβληματισμός των κατοίκων για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΧΥΤΑ, κατατέθηκε στην προχθεσινή Γενική – Λαϊκών Συνέλευση Ανατολικής Αιγιάλειας, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας.

Η Επιτροπή Αγώνα ενημέρωσε τη Συνέλευση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Η Συνέλευση ενημερώθηκε ότι τα δείγματα από τις αναλύσεις των γεωτρήσεων δείχνουν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα (γι’ αυτό-όπως τονίστηκε- δεν δημοσιοποιούνται από το Δήμαρχο), ότι οι ογκομετρήσεις δείχνουν υπερκορεσμό και για το γεγονός ότι τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί (πχ. καύση βιοαερίου, στεγανοποίηση κυττάρου και βιολογικού) δεν αποδίδουν, όπως αναφέρθηκε. Επίσης προβλήθηκε βίντεο από το ΣΜΑ Τέμενης όπου έχει εγκατασταθεί μηχάνημα διαλογής απορριμμάτων με κόστος 50.000 ευρώ το μήνα για τους δημότες, όπου – όπως καταγγέλθηκε- ΄΄η διαλογή γίνεται σε άθλιες για τους εργαζόμενους συνθήκες και μόνο διαλογή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, το υπόλειμμα της οποίας είναι άχρηστο΄΄. Τέλος η Συνέλευση ενημερώθηκε για τις νομικές ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα.

Κοινή συνισταμένη όλων των κατοίκων που πήραν το λόγο, ήταν η ανάγκη ανάληψης δυναμικών πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους κατοίκους. ΄΄Πρέπει να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, να πολεμήσουμε για την υγεία μας και το μέλλον της περιοχής μας΄΄, ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Η Συνέλευση εισηγήθηκε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων π.χ. συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων, ομαδική μετάβαση στην Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθιστική διαμαρτυρία με τελικό στόχο τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. Η Επιτροπή Αγώνα θα προγραμματίσει και θα συντονίσει αυτές τις κινητοποιήσεις.

Τέλος, η Συνέλευση εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για να αποσταλεί στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και να κοινοποιηθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην εισαγγελία Καλαβρύτων και στο Δήμο Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr