background img
banner
banner

«Βούρκος» η οδός Αγράμπελης κάθε φορά που βρέχει

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε… βούρκο μετατρέπεται δρόμος στα Σταφιδάλωνα κάθε φορά που βρέχει. Πρόκειται για την οδό Αγράμπελης επί της οποίας υπάρχουν τουλάχιστον δέκα σπίτια, με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί με… την πρώτη ψιχάλα εγκλωβίζονται και νιώθουν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο ή δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους… Από πλευράς δήμου πάντως, υπάρχει πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα σε δρόμους των Σταφιδαλώνων όπου παρατηρείται αντίστοιχο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, με τους κατοίκους, τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία να έχουν εκφράσει το αίτημα σε όλες τις δημοτικές αρχές. Μάλιστα, έχει γίνει και συλλογή υπογραφών και έχει μεταφερθεί στον δήμο το αίτημα της εκτέλεσης έργων για την διοχέτευση των ομβρίων υδάτων καθώς και για την ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Όπως ανέφερε στην «Π» κάτοικος της περιοχής, ΄΄υπάρχει μεγάλη δυσκολία με τον δρόμο ο οποίος είναι ο μόνος που εξυπηρετεί τα σπίτια μας. Είναι χωμάτινος, έχει τεράστιες λακκούβες, επικίνδυνες για πεζούς και είναι αδιανόητο π.χ. να μετακινήσουμε καρότσι με μωρό. Επίσης, δημιουργεί προβλήματα και στους ηλικιωμένους που διαμένουν εδώ. Κυρίως δε, κάθε φορά που βρέχει είναι αδύνατον να μπούμε ή να βγούμε από τα σπίτια μας αφού δεν μπορούν να περάσουν ούτε αυτοκίνητα. Σκεφτείτε π.χ. να χρειαστεί να περάσει ένα ασθενοφόρο΄΄.
Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Αυτό που έχουμε ζητήσει από τον δήμο είναι να γίνει κάποιο έργο ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής και να μην συσσωρεύονται εκεί, διότι παρότι που είναι χωματόδρομος, δεν απορροφούνται. Επίσης, ζητούμε να στρωθεί ο δρόμος και να πέσει άσφαλτος ή τσιμέντρο΄΄.

Λύση με κατά τόπους παρεμβάσεις

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr  για το θέμα, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ανέφερε πως υπάρχουν τρεις – τέσσερις δρόμοι στα Σταφιδάλωνα που έχει διαπιστωθεί ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. ΄΄Έχουμε πραγματοποιήσει αυτοψίες, υπάρχουν δρόμοι στην περιοχή των Σταφιδαλώνων στους οποίους τα όμβρια ύδατα δεν βρίσκουν διεξόδους, δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους. Γι’ αυτά τα σημεία που έχουν καταγραφεί, υπάρχει πρόβλεψη και θα εκτελεστεί έργο. Θα τοποθετηθούν υπόγεια στραγγιστήρια και αντλητικά μηχανήματα διότι για την ώρα δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί αγωγός για την απορροή των ομβρίων υδάτων΄΄, σημείωσε η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη και στην ιδιομορφία της περιοχής: ΄΄Ακόμη και το αυλάκι του Σελινούντα για την άρδευση βρίσκεται πιο ψηλά από τον δρόμο και τα νερά δεν είναι δυνατόν να καταλήγουν εκεί. Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να κατασκευαστεί αγωγός ώστε τα όμβρια να καταλήγουν στην θάλασσα, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με κατά τόπους παρεμβάσεις΄΄,


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr