background img
banner
banner

Δημιουργία δημοτικού γυμναστηρίου Πυγμαχίας στο Αίγιο!

«ΠΕΤΑΕΙ» ΤΟ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -ΕΝΤΑΞΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Σημαντικό έργο παράγει η διοίκηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», που με τις συγκροτημένες προτάσεις της, καταφέρνει να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση έργων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αξιολογώντας τις σχετικές εισηγήσεις και στο πλαίσιο της μέριμνάς της για τον πολίτη, μετά την ένταξη έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αιγιαλείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενέκρινε ένα ακόμη πρόγραμμα ύψους 430.000 ευρώ επίσης για αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου!

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έργα που αφορούν την Αιγιάλεια όπως η προμήθεια εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου (κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικά κρεβάτια νοσηλείας, φορεία, καρδιογράφοι, κατάψυξη πλάσματος, κ.λπ.) και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (υπέρηχος, κλίβανος, ιατρικά μόνιτορ, κ.λπ.). Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκρίθηκε η βελτίωση σε Δ.Ε. Αιγιόυ, Συμπολιτείας, Αιγείρας, Διακοπτού και Ερινεού και συγκεκριμένα σε Αίγιο. Αιγείρα, Ροδιά, Άκολη, Τέμενη, κ.λπ.) ύψους 430.000. ΄΄Παλεύουμε για την υγεία και την ευεξία των συμπολιτών μας και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας΄΄, ανέφερε ο Χρήστος Μπούνιας, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας – Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.

Ποια έργα εντάσσονται και αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις

Τα έργα που εντάσσονται σε αυτή τη φάση, με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, είναι: Επέκταση Γηπέδου Αντισφαίρισης στο αθλητικό συγκρότημα με την επωνυμία “Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο” Δ.Κ. Αιγίου, τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου Δ.Κ. Ροδοδάφνης (περιοχή Άκολης), βελτίωση αθλητικής εγκατάστασης -υπαίθριου γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ζήριας, τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Αιγείρας, βελτίωση αθλητικής εγκατάστασης υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ Τ.Κ. Τεμένης, προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ροδιάς.

Τα έργα αποσκοπούν στην βελτίωση των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών, την ενθάρρυνση αθλητικών δραστηριοτήτων, την υποστήριξη του Μαζικού Αθλητισμού, την υποστήριξη του Σωματειακού Αθλητισμού, την υποστήριξη και ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων του Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού και Εργοστασιακού Αθλητισμού, την υποστήριξη ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, επιστημονικών, συνεδριακών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού, Νομαρχιακού Επιπέδου και φορέων τοπικού χαρακτήρα καθώς και η υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες, την υποστήριξη και ανάπτυξη της σωματικής, πνευματικής και ηθικής αγωγής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων του Δήμου Αιγιαλείας και την υποστήριξη του Δημόσιου χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την ικανοποίησή του και γι’ αυτή την εξέλιξη, εξέφρασε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης. Όπως είπε, ΄΄δουλεύουμε μεθοδικά και αυτό που επιθυμούμε με το έργο μας είναι αφενός να αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και αφετέρου να δημιουργούμε νέες, που θα δίνουν καινούριες δυνατότητες στον δημότη και θα ανοίγουν δρόμους στον αθλητισμό΄΄.

Βγήκε ήδη η άδεια για το νέο γυμναστήριο!

Στο πλαίσιο αυτό, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είχε μία ακόμη επιτυχία! Με δεδομένη την συνεχή προσπάθεια στον Τομέα του Αθλητισμού, εμπλουτίζοντας συνεχώς με νέες δραστηριότητες η διοίκηση του ΝΠΔΔ, φρόντισε για την δημιουργία νέου γυμναστηρίου πυγμαχίας στο Αίγιο! Μάλιστα ήδη έχει λάβει και την σχετική άδεια λειτουργίας!

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης, ΄΄μέχρι σήμερα στο δήμο μας οι επιλογές άθλησης στα αθλητικά κέντρα και τους αθλητικούς χώρους, ήταν περιορισμένες. Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε στους Αιγιαλείς κι άλλες επιλογές στον τομέα του Αθλητισμού και ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν και αυτό το εγχείρημά μας΄΄.

Το νέο γυμναστήριο πυγμαχίας βρίσκεται στην ανατολική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου και θα λειτουργήσει βάσει της απήχησης που θα έχει. ΄΄Σκοπός μας είναι και θα είναι η αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών με την υποστήριξη και ανάπτυξη νέων αθλητικών δραστηριοτήτων. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με περισσότερες επιλογές σε αθλητικές δραστηριότητες με κύριο στόχο την σωματική και πνευματική αγωγής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων του Δήμου Αιγιαλείας΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερομενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά Δευτέρα έως Παραρασκευή και ώρες από 09:00 έως 13:00 στο τηλ. 2691026694.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr