background img
banner
banner

Δράση δημιουργικής γραφής για τους μαθητές!

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μία πρωτότυπη και άκρως δημιουργική δραστηριότητα εγκαινιάζει φέτος μέσα στο αγαπημένο «Πάρκο των Χριστουγέννων», η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας. τα παιδιά, επισκεπτόμενα το «Σπίτι των παραμυθιών», θα μπορούν να γράψουν τα δικά τους παραμύθια, ενώ τα καλύτερα από αυτά θα… ζωντανέψουν του χρόνου στο Πάρκο!

Η ιδέα προήλθε στον εκπαιδευτικό – συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, στον οποίο ανήκει και η ιστορία που αποτελεί το θέμα του φετινού Πάρκου, που δεν είναι άλλο από το παραμύθι «Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό». ΄΄Τα οφέλη της δημιουργικής γραφής για τα παιδιά, είναι πολλά. Και αυτή θα είναι μία ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, τονίζοντας πως ΄΄έτσι τα παιδιά γίνονται μέρος του Πάρκου και από θεατές μετατρέπονται σε δημιουργοί΄΄.

΄΄Το μόνο που χρειάζεται είναι μολύβια, γόμες, φαντασία και ταλέντο!΄΄

Βεβαίως, αν χρειαστούν βοήθεια και συμβουλές, τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν από τους υπεύθυνους του Πάρκου και τον κ. Ηλιόπουλο. Στους τοίχους του Σπιτιού των Παραμυθιών θα υπάρχουν σελίδες στις οποίες ο συγγραφέας θα έχει ξεκινήσει κάποια παραμύθια. Κάθε παιδί θα μπορεί να πάρει όποια σελίδα θέλει και στο σπίτι ή στο σχολείο του, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το παραμύθι όπως εκείνο θέλει. ΄΄Αυτό που χρειάζεται είναι μολύβια, γόμες, φαντασία και ταλέντο!΄΄, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας στο ενημερωτικό σημείωμά του προς τα σχολεία της περιοχής, απ’ όπου θα γίνει ενημέρωση στους μαθητές.

Όταν το παιδί θα γράψει το παραμύθι, θα συμπληρώσει στο κάτω μέρος τα στοιχεία και με την έγκριση των γονιών του θα επιστρέψει τη σελίδα πίσω στο «Σπίτι των Παραμυθιών» και θα τη ρίξει στο ειδικό κουτί.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν: Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας (λένε το παραμύθι και το γράφει κάποιος μεγαλύτερος). Παιδιά Δημοτικού (το γράφουν μόνα τους). Κάθε μικρός παραμυθάς μπορεί να πάρει όσες σελίδες θέλει, αλλά να επιστρέψει και να ρίξει στο κουτί μόνο μία, έως τις 6 Ιανουαρίου όπου κλείνει το Πάρκο. Τις ιστορίες που θα ξεχωρίσουν, θα επιλέξουν ομάδα εκπαιδευτικών με την συνεργασία του κ. Ηλιόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr