background img
banner
banner

Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο προς τον ΧΥΤΑ

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ… ΔΡΥΜΙΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Το είπαν και το έκαναν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, που προχώρησαν χθες το πρωί σε αποκλεισμό του ενός και μοναδικού δρόμου που οδηγεί σε αυτόν, σε μία συμβολική κίνηση πριν τις γιορτές, ούτως ώστε να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους γιατί ο Χώρος εξακολουθεί να δέχεται απορρίμματα, παρά και την πρόσφατη έκθεση των επιστημόνων της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, που παρουσιάζει επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα και παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή δεν ήταν αυτή της περασμένης άνοιξης, εμπόδισαν το πρώτο πρωινό δρομολόγιο και το απορριμματοφόρο επέστρεψε στην βάση του χωρίς να αδειάσει απορρίμματα. Παρέμειναν στο σημείο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, οπότε και υποτίθεται πως σταματά η εναπόθεση, μη επιτρέποντας το πέρασμα στα οχήματα του δήμου. Στο μεταξύ, δέχθηκαν επίσκεψη από την Αστυνομία από την Πάτρα με συστάσεις να ανοίξουν τον δρόμο.

΄΄Η κίνησή μας αυτή είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Από την στιγμή που αυτοί που πρέπει δεν κλείνουν τον επικίνδυνο για την δημόσια υγεία ΧΥΤΑ, τους δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε εμείς΄΄, ανέφεραν χθες μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έκαναν γνωστό ότι μετά τις γιορτές πρόκειται να συγκαλέσουν συνέλευση ούτως ώστε να συσπειρωθούν και να καθορίσουν την στάση τους, με προσανατολισμό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ επ’ αόριστον.

Επίσκεψη Νίκου Χουντή

Εν τω μεταξύ, τον ΧΥΤΑ επισκέφθηκε χθες ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής ο οποίος έχει υποβάλλει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) αλλά και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Αιγείρας ζητώντας άμεσο κλείσιμό του. Μάλιστα, έκανε γνωστό προς τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ότι η απάντηση που πήρε από την Κομισιόν ήταν να απευθυνθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα. Ο ίδιος πάντως, δήλωσε πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι τοπικές αρχές (Περιφέρεια- Δήμος) έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι νόμοι σε ό,τι αφορά την λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr