background img
banner
banner

Επιτυχημένη ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου, καθώς και πολλών γονέων αλλά και πολλών μαθητών της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, η προγραμματισμένη ημερίδα από το Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας με θέμα: «Ενημέρωση για τη σεξουαλικότητα-Προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση-Ρόλος οικογένειας-διαδικτύου» στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας. Ομιλητές ήταν ο Τσώλης Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών και την η Χαρά Θεοδωρακοπούλου, Ψυχολόγος.

Την εκδήλωση προλόγισε η Βασιλική Φελούκα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 8ης Ενότητας Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Ευθύνης ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, η οποία ξεκίνησε με μία σύντομη αναφορά στη νέα θεσμική της ιδιότητα στο νεοσύστατο θεσμό του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό, πολυδιάστατο και εξαιρετικά δύσκολο ρόλο του γονέα, ο οποίος μέσα στο ευμετάβλητο κοινωνικό περιβάλλον και τις συνεχείς προκλήσεις της σύγχρονης εποχής πρέπει να είναι κοντά στο παιδί του, να το συμβουλεύει, να το καθοδηγεί ακόμα και στα δύσκολα θέματα, όπως αυτό της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και να το διαπαιδαγωγεί μέσω της συμπεριφοράς και της σχέσης του μαζί του. Ακολούθως παρουσίασε τους ομιλητές στο ακροατήριο.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες

Η πρώτη ομιλήτρια, κ. Θεοδωρακοπούλου, αναφέρθηκε στα στάδια ανάπτυξης του παιδιού τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε σταδίου και τον τρόπο αντιμετώπισης του παιδιού από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάλογες του κάθε σταδίου φυσιολογικές ανάγκες του παιδιού τους και κατά συνέπεια στις ερωτήσεις του γύρω από θέματα σεξουαλικότητας με απλό και κατανοητό λόγο.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Τσώλης, εστίασε στους κινδύνους του διαδικτύου ως προς τη διάσταση της κακοποίησης-παραπλάνησης και όχι μόνο, παρουσίασε σημαντικά ερευνητικά ευρήματα που εφιστούν την προσοχή όλων μας στην αντιμετώπιση του θέματος και πρότεινε τρόπους προφύλαξης από τους κινδύνους και τις παγίδες του διαδικτύου.]

Εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων και των ομιλητών και στο τέλος της εκδήλωσης όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις μέσα στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας.

Κλείνοντας ο Διευθυντής του σχολείου Αργύρης Νικολόπουλος, ανέφερε πως η σωστή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από τους νέους, καθίσταται όλο και πιο σημαντική, καθώς παιδιά και έφηβοι είναι οι σημαντικότεροι διαμορφωτές του διαδικτύου σήμερα. Όσο για τους γονείς, ένα από τα κύρια σημεία που πρέπει να γνωρίζουν, όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, είναι η αναγκαιότητα μίας καλής και ειλικρινούς σχέσης επικοινωνίας γονιού-παιδιού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τριαντάφυλλος Κιντής, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Γιοβάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας και Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου Αθηνά Σκανδάμη, η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας Γεωργία Ρόζου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αιγείρας Μαρία Τσώνη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Αιγείρας Αγγέλα Καραβά, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η Γιώτα Ζαγκρίλη-Σταθακοπούλου Υπεύθυνη τύπου και ΜΜΕ Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, o ταμίας του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ακράτας «ο Δεσμός», Παναγιώτης Σταθακόπουλος, όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και πλήθος γονέων και μαθητών της ευρύτερης περιοχής.

΄΄Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας, τις πρόθυμες μητέρες των παιδιών μας που επιμελήθηκαν τον μπουφέ, αλλά κυρίως όλους εσάς που, με την παρουσία σας, την ενθάρρυνση και την επιθυμία σας να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε΄΄, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο διευθυντής του Σχολείου, Αργύρης Νικολόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr