background img
banner
banner

Ετοιμάζεται το πρόγραμμα για την τοπική εορτή της Συνέλευσης της Βοστίτσας

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΡΓΟ Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μπορεί όλα τα… βλέμματα να στρέφονται στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ωστόσο στον δήμο Αιγιαλείας έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας 26-30 Ιαν. 1821» ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Αιγιαλείας. Στις 26 Ιανουαρίου 2019, η ιστορική επέτειος θα εορτασθεί για δεύτερη χρονιά με πάσα μεγαλοπρέπεια, ανάλογη της σπουδαιότητας του γεγονότος και ο προγραμματισμός προχωρά, με τον ίδιο τον δήμαρχο να έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού των εκδηλώσεων.

Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας έχει συγκροτήσει τριμελή επιτροπή για την επιμέλεια και κατάρτιση προγράμματος για τον εορτασμό της εν λόγω επετείου. Η Επιτροπή απαρτίζεται απόν τον ίδιο τον Θανάση Παναγόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παπακωνσταντίνου. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξειδικεύσει πίστωση για την κάλυψη των εξόδων εορτασμού της επετείου ύψους 1.180 ευρώ. Τα χρήματα προορίζονται για τις προσκλήσεις που θα σταλούν καθώς, για την αγορά δύο αναμνηστικών δώρων (απομίμηση αντικειμένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου), που θα προσφερθoύν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο (εφόσον παραστεί) και αγορά πλακετών – μεταλλίων για τιμητικές διακρίσεις. Επίσης, θα εξειδικευθούν κι άλλα χρήματα για επίσημο γεύμα, φωτογραφίες, ηχητική κάλυψη κ.λπ.

Ιδιαίτερη πρόσκληση θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος και πέρυσι είχε λαμπρύνει τις εκδηλώσεις με την παρουσία του και δεν αποκλείεται – σύμφωνα με πληροφορίες – και φέτος να δώσει το «παρών»!

Η θεατρική παράσταση

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην θεατρική υπερπαραγωγή που θα παρουσιάζει επί σκηνής «Απόλλωνα» τις πέντε συνεδρίες στο πλαίσιο της Συνέλευσης. Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου το απόγευμα με 35 ηθοποιούς – μέλη θεατρικών ομάδων της περιοχής. Με την αρμόζουσα βαρύτητα, δύο άνθρωποι του Πολιτισμού η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλεία Βάνα Μπεντεβή στην οποία οφείλονται πάρα πολλά για την αναγνώριση του γεγονότος και την καθιέρωση της επετείου και ο Κώστας Κλάγκος, συνεργάζονται για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα ώστε να καταλήξουν στο κείμενο στο οποίο θα στηριχθεί η θεατρική παράσταση.

Βαρύτητα στην Τέμενη

Σημειώνεται ότι η παραγωγή υποστηρίζεται από τον δήμο Αιγιαλείας, ενώ δεν αποκλείεται το έργο να ανέβει και την επομένη (Δευτέρα 27 Ιανουαρίου) στην Τέμενη, εκεί όπου στοιχεία δείχνουν ότι έλαβαν χώρα προσυγκεντρώσεις εν όψει της Μυστικής Συνέλευσης. Μάλιστα, στην Τέμενη θα δοθεί και φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ την ημέρα της επετείου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και έχει κληθεί να μιλήσει ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr