background img
banner
banner

“Κρατάω τις καλές στιγμές και ήταν πολλές”

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ “ΚΛΑΜΠ” ΤΩΝ ΑΙΓΙΩΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚH

Για πρώτη φορά, από την ημέρα που ξεκινήσαμε τα αφιερώματα, σήμερα φιλοξενούμε έναν βετεράνο ποδοσφαιριστή. Ο λόγος, για τον Παντελή Καρανικόλα, μέλος της “φουρνιάς” των Αιγιωτών που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική (όπως και ο αδελφός του, Θανάσης). Η καριέρα του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν ένας σοβαρός τραυματισμός δεν τον ανάγκαζε να σταματήσει άδοξα το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 28 χρονών.

Ο Παντελής Καρανικόλας γεννήθηκε στις 4/9/1976 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ΑΕ Αιγίου. Σε ηλικία μόλις 13 χρονών, ο Αργύρης Αρβανίτης τον έβαλε να αγωνιστεί σε ντέρμπι με τον Αιγιέα στο στάδιο του Αιγίου! Στις 15/6/1999 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναιγιάλειο και στην πρώτη του χρονιά στη Β΄ Εθνική ήταν πρώτος σε συμμετοχές (32) και τρίτος σκόρερ (5), αν και αμυντικός! Το 2002 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Αστέρα (έπαιξε το πρωτο εξάμηνο της σεζόν) και ακολούθησαν στην Α΄ Εθνική, η Χαλκηδόνα και η Προοδευτική.

Στο παιχνίδι Προοδευτική – Ατρόμητος (3/10/2004) σε διεκδίκηση με τον αντίπαλο τερματοφυλακα έσπασε 3 πλευρα σε 6 σημεία. Τα πλευρά τρύπησαν τον σπλήνα και υπέστη εσωτερική αιμορραγία με αποτέλεσμα να κινδυνέψει άμεσα η ζωή του. “Προλάβαμε στο παρά 5’” μας λέει.

Μετά από 150 επαγγελματικές συμμετοχές δεν κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και “κρέμασε τα παπούτσια του” σε ηλικία 28 ετών στην αγαπημένη του ομάδα τον Παναιγιάλειο. Αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις της άμυνας (κυρίως του αριστερού οπισθοφύλακα) αλλα και ως αμυντικός μέσος.

Με τον Αναστάση, τον μεγαλύτερο από τους δύο γιους του, σε βράβευσή του από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Προοδευτικής.

Παντελή, πως και δεν ασχολήθηκες με κάτι άλλο που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο;

Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα για λίγο και συγκεκριμένα με την Ακαδημία του Παναιγιαλείου. Όπου, όπως όφειλα, έπρεπε να δουλέψω επαγγελματικά και να στήσω την Ακαδημία σωστά. Σε κάποιους όμως δεν άρεσα, έφτασαν μάλιστα να με χαρακτηρίσουν αλήτη και όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Που δεν είχαν και ιδέα από επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έφυγα με ψηλά το κεφάλι, και για όλα τα παραπάνω δεν αλλάζει η αγάπη μου για τον Παναιγιάλειο και το άθλημα.

Ποιά είναι η άποψή σου για όσα συμβαίνουν στον Παναιγιάλειο τα τελευταια χρόνια;

Τα τελευταία χρόνια, γενικά στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες έχουν πολλά προβλήματα, μέσα σε αυτές είναι και ο Παναιγιάλειος. Ο σημαντικότερος λόγος, είναι ότι οι άνθρωποι που τον έχουν πλαισιώσει δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Αυτό που λέμε ομάδα. Ένας λόγος ακόμη έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να μην μπορούν να ορθοποδήσουν, με συνέπεια και ο κόσμος να απομακρυνθεί από τα γήπεδα. Παλιά υπήρχε μεγάλη βοήθεια από την ΕΠΟ και τα ΜΜΕ κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Γι αυτό, αναγκάζονται πολλές ομάδες να παίρνουν παίκτες από το κάτω ράφι. Δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι που θα πάρουν μια ομάδα και θα βάλουν χρήματα χωρίς να περιμένουν ανταπόκριση. Πάντως είναι ντροπή και με λυπεί το γεγονός ότι η ομάδα αυτή την στιγμή είναι σε αυτή την κατάσταση και σε αυτή την κατηγορία.

Έχεις μετανιώσει για κάποια πράγματα;

Όχι δεν έχω μετανοιώσει για κάτι όσο εγωιστικό και αν ακούγεται, γιατί στην καριέρα μου αγωνίστηκα σε ιστορικούς συλλόγους και αυτό ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Πέρα από τον οικονομικό παράγοντα, κύριο ρόλο στην επιλογή μου έπαιξε και η φανέλα, για όσους ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στις μέρες μας;

Δυστυχώς έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Παρόλο που οι ακαδημίες έχουν αυξηθεί και θα έπρεπε αυτό να το εκμεταλλεύονται οι ομάδες, προωθώντας όσα ταλέντα προκύπτουν από αυτές. Δυστυχώς όμως το παζάρι ξένων παικτών συνεχίζεται. Όπως γνωρίζουμε, καθρέφτης μιας χώρας είναι η εθνική της ομάδα. Στην δική μας εθνική ομάδα βλέπουμε παίχτες που δεν παίζουν καν στις ομάδες τους.

Ποια ομάδα από όσες αγωνίστηκες έχει μείνει περισσότερο στην καρδιά σου;

Όλες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα μου έχουν αφήσει το σημάδι τους. Δύο όμως έχουν χαραχτεί στην καρδιά μου και η πρώτη είναι ασφαλώς ο Παναιγιάλειος. Η αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και το τέλος της. Ευχαριστώ τον κόσμο τού Αιγίου για την αγάπη του. Ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο και δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Το παιχνίδι μου χαρακτήριζαν το πάθος και ο δυναμισμός. Ίδρωνα και μάτωνα τη φανέλα και αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε και το εκτίμησε σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Όμως, και η Προοδευτική αποτέλεσε ένα μεγάλο κομμάτι για μένα. Ένιωσα και εκεί την αγάπη των φιλάθλων της που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μου πρόσφερε και μου προσφέρει όσα και ο Παναιγιάλειος.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου; Και η πιο δυσάρεστη;

Σίγουρα ήταν αρκετές οι καλές στιγμές.. Δύο από αυτές που ξεχωρίζω, ήταν το πρωτάθλημα με την Χαλκηδόνα (Ατρόμητος) και την άνοδο στην Α’ Εθνική. Επίσης τα μπαράζ με τον Παναιγιάλειο εναντίον του Ναυπακτιακού Αστέρα που καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία (Β΄ Εθνική). Αντίθετα, η χειρότερη στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του σοβαρού τραυματισμού μου εντός γηπέδου, παίζοντας με την φανέλα της Προοδευτικης. Που σήμανε και το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας μόλις στα 28 μου. Κρατάω όμως τις καλές στιγμές και ήταν πολλές.

Έχεις κρατήσει επαφές με παλιούς συναδέλφους;

Φυσικά! Στο ποδόσφαιρο πραγματικά αυτό είναι που μετράει στο τέλος της καριέρας και αυτές είναι και οι αξίες της ζωής. Οι φιλίες. Ναι, με πολλούς συναδέλφους μου διατηρώ άριστες σχέσεις μέχρι και σήμερα. Φιλίες που έχουν γίνει και κουμπαριές!!!

Τα τελευταία 20-30 χρόνια αγωνίστηκαν αρκετοί Αιγιώτες στην Α΄ Εθνική. Πιστεύεις ότι θα υπάρξει συνέχεια; Υπάρχουν ταλέντα στην περιοχή μας;

Υπάρχουν ταλέντα στην περιοχή μας, όμως θα πρέπει να στηριχθούν ανάλογα με την εξέλιξή τους, από τους συλλόγους. Αυτό απαιτεί καταρτισμένους προπονητές και εγκαταστάσεις ανάλογες. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά στη μεγάλη ομάδα της πόλης μας, γιατί αυτοί θα αγαπήσουν όσο κανείς την φανέλα της. Επίσης, οι γονείς των παιδιών να μη τους φουσκώνουν τα μυαλά, να τα στηρίζουν αλλά να έχουν υπομονή και να αφήσουν τα παιδιά τους να βλέπουν το ποδόσφαιρο πρώτα σαν διασκέδαση. Οι προπονητές είναι αρμόδιοι να καθοδηγήσουν τα παιδιά σε ότι αφορά στον αγώνα και τις προπονήσεις τους.

Έβγαλες χρήματα από το ποδόσφαιρο;

Μέσα στην ατυχία μου, είχα την τύχη να αγωνίζομαι την εποχή που ακόμα το ποδόσφαιρο ήταν οικονομικά σε καλό επίπεδο. Δεν έχω παράπονο. Κλείνοντας Θόδωρε, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ που με σκέφτηκες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια, τον Μάκη Λιάτο, τον Πέτρο Ξανθόπουλο, τον Πάρη Μεϊντάνη, τον Γιώργο Βαζάκα και τον αείμνηστο πρόεδρο Πέτρο Παλαιολογόπουλο. Φυσικά τον Γιάννη Καρρά που με στήριξε και με βοήθησε πολύ στον τραυματισμό μου καθώς και όλη την ομάδα της Προοδευτικής που στάθηκε δίπλα μου. Και σίγουρα την οικογένειά μου που με στήριξε σε όλη αυτή την προσπάθεια και κυρίως τον πατέρα μου.

Με Καραμπάτση, Ζαππή και Δημόπουλο

 

Παναιγιάλειος

Παναιγιάλειος


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr