background img
banner
banner

Μία εκδήλωση… ύμνος για το λεμόνι!

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 3η ΓΙΟΡΤΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ

Την 3η Γιορτή Λεμονιού διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία προχθές Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, η Τοπική Κοινότητα Τέμενης και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ένωση», στην αίθουσα του Συλλόγου. Μουσική, χορός, καλή παρέα και πάνω απ’ όλα, λιχουδιές με κύριο συστατικό το λεμόνι, πρωταγωνίστησαν στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσε το κατ’ εξοχήν λεμονοπαραγωγικό χωριό τής Αιγιάλειας.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, ο κόσμος απόλαυσε την χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού υπό τον Σάκη Παπαδημητρίου και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου που σκόρπισαν κέφι. Επίσης, από πλευράς συλλόγου πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Καριοφύλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το λεμόνι ΄΄έζησε οικογένειες, σπούδασε παιδιά, πρόσφερε ευημερία και μπορεί να πρόκειται για εκλεκτό προϊόν που χρυσοπληρώνεται στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια όμως, η ανταποδοτικότητά του έχει μειωθεί στο ελάχιστο΄΄. ΄΄Δεν πρέπει όμως να χάσουμε αυτή την «κληρονομιά», οφείλουμε να το αναδεικνύουμε΄΄, σημείωσε ακόμη, μιλώντας και για τις χρήσεις και ευεργετικές ιδιότητες του αγαθού. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει όλους για την παρουσία τους και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

΄΄Τη φετινή χρονιά τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για το λεμόνι καθώς διεθνείς συγκυρίες δυσκόλεψαν την διάθεση του προϊόντος και έριξαν την τιμή του. Εμείς όμως δεν θα το βάλουμε κάτι συνεχίζουμε τον αγώνα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό γιατί η αξία του λεμονιού είναι σημαντική από κάθε άποψη. Η περιοχή έχει στηρίξει την οικονομία και ευημερία της στο λεμόνι. Κάνουμε αυτή τη γιορτή κάθε χρόνο γιατί σαν γιορτή έχει χαραχθεί στη μνήμη μας η όλη διαδικασία της καλλιέργειας και της συγκομιδής΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τέμενης Πάνος Μαρίνος.

Προώθηση και εξωστρέφεια του προϊόντος

Σύντομο χαιρετισμό και εκ μέρους του δημάρχου απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούνιας, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα που έχουν κάνει θεσμό την εκδήλωση. Μίλησε για το πλήγμα που έχει υποστεί το λεμόνι τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως εκδηλώσεις σαν την συγκεκριμένη, βοηθούν στην εξωστρέφεια για την προώθηση του προϊόντος. ΄΄Πρέπει πάνω σε αυτό το πρόβλημα να σκύψουν όλοι αρμόδιοι φορείς και το υπουργείο. Είναι κρίμα να φτάνουμε σε σημείο να αφήνουμε το λεμόνι να σαπίζει΄΄, είπε ο κ. Μπούνιας, ζητώντας ίδια ανταπόκριση και στις εκδηλώσεις για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας όπου  η Τέμενη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα με το λεμόνι, τονίζοντας πως αυτή τη φορά είναι θέμα τιμών, πωλήσεων και εξαγωγών, μεταφέροντας την αγωνία των παραγωγών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και τα έσοδα ελάχιστα. ΄΄Δυστυχώς δεν υπάρχει ταυτότητα του προϊόντος και όλοι πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκουν τον παραγωγό μόνο θα φανούν οι επιπτώσεις σε λίγους μήνες στην τσέπη των παραγωγών και κατ’ επέκταση στην αγορά του Αιγίου΄΄, επισήμανε μεταξύ άλλων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr